przez hermol » 5 sty 2011, 10:52
Witam,
wszystko poniższe dotyczy opon na tylną oś do 626 GF hatchback oraz od ET felg.
Opony 195/65R15 do seryjnych stalowych felg 15' będą obcierały o amortyzator z tyły, ale to jeszcze zależy od samej opony. Należałoby odsunąć felgę od piasty albo dać felgi z innym ET.
Co do 205/55R16 to zależy ja mam felgi od M6 nie pamiętam ET ale w zależności od budowy krawędzi opony albo wchodzą, albo trzeba dać dystans od 3-6mm przy 6mm, żeby nie obcierało o amortyzator, kanciasta opona będzie obcierać już o błotnik przy dociążeniach na zakrętach, jeśli damy 6mm dystansu.
Kolejna sprawa amortyzator, w oryginałach moje obecne Nokiany ZG2 XL 205/55ZR16 wchodziły z dystansem 3mm, wymieniłem amorki na Saschs gazowe i teraz wchodzą bez dystansu.
Conti premium contact II dystans 5-6mm i obcieranie na zakrętach z dociążeniem tyłu.
Bridge turanza er30 wchodziły i nic nie obcierało, ale wystarczy postawić dwie różnej marki opony koło siebie tego samego rozmiaru – nawet na wysokość nie są zawsze takie same, a nie mówiąc o kantach opony.
Także wkładając opony na styk należy zawsze przymierzyć do auta.
Poza tym nowa opona ma 8mm bieżnika, wtedy również może obcierać o amortyzator z tyłu w przypadku opon na styk jak np 205/55R16 czy 195/65r15 ..... najlepiej zrobić przymiarkę na felgę i założyć na auto.
195/65R15 GoodYear UG7+ na seryjne stalówki 15' obcierają o amortyzatory.
Każda guma 195/60R15 nie będzie obcierać w 626 Gf z tyłu.
Pozdr.