Witam
Otoz mam taki problem przy hamowaniu z wieksza sila lub z wyzszych predkosci cos tlucze, dodam ze wymienialem przednie tarcze wraz z klockami ( zamontowalem komplet TRW) objawy troche sie zmniejszyly ale nadal wystepuja. Podejrzewam jeszcze tylne tarcze czy moze istnieja jeszcze jakies inne mozliwosci przyczyn wystepowania tego typu objawow?
Chodzi o mazde 626 z 98r hatchback 2.0 136 km.
Przepraszam ze nie pisze poprawna polszczyzna gdyz pisze z telefonu.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Cos tłucze przy hamowaniu
Strona 1 z 1
- Od: 19 cze 2009, 20:37
- Auto: mazda 626 98r 2.0 136 hp
Jeśli wymieniłeś tarcze i klocki, sprubój wyważyć koła. Niejednemu już przy takich dolegliwościach pomogłem wyważając koła.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Tłuczenie itp przy hamowaniu może byc spowodowane również luzami w zawieszeniu ( drążki kierownicze, końcówki drążków, swożnie, tuleje gumowo-metalowe...)
- Od: 8 lut 2010, 17:21
Oddałem madzie do mechanika na wymianę tarcz tylnych (i tak już nie wyglądały) okazało się ze płyn wycieka z pod uszczelki (jakiej nie pytajcie nie znam się) zamówiony został zestaw naprawczy według katalogu był jeden tego typu dedykowany temu modelowi. Okazało się że jednak uszczelka nie taka numer końcowy zamówionej 41 a był 50 zamontowany i samochód został uziemiony w warsztacie do poniedziałku
Wymiana tarcz pomogła zamontowane oba komplety trw
Strona 1 z 1