Problem z klima – jakie uszczelki (oringi) przy spreżarce

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez jaceli » 10 lip 2010, 12:26

Witam, Napelnilem pusty uklad klimy w Mazde 6 2003/1,8 Benzyna i cieszylem sie jej dzialaniem przez 3 dni :( Pozniej okazalo sie sie ze jest nieszczelnosc na oringu przy sprzezarce od strony wysokiego(olej smarujacy byl z kontrastem). W ASO powiedzieli ze nie maja samych oringow wymienic trzeba cala spezarke :| koszt wiadomo – kosmos. Pan od klimy twierdzi ze to nietypowe oring – moze ktos sie etknal i poradzi – jaki zamiennik w to miejsce i czy przy takiej okazji trzeba cos jeszcze podejrzewac ??
jaceli

Postprzez jaceli » 28 lip 2010, 08:25

Informacyjne bo temat już mam nadzieje zamknalem – oringi przy sprzearce sa standardowe ze zwyklych dostepnych wszedzie zestawow naprawczych. Niestety u mnie okazalo sie ze uszkodzenia sa znaczniejsze – konieczne byly wymiany 2 przewodow klimatyzacji. 1 pod filtrem z prawej strony (podobno w Mazdach 6 to standardowe miejsce), oraz 2gi od sprzearki od strony wysokiego cisnienia. Ten byl nietypowy, ale kosztowny :( Teraz klima chodzi, ale zelazaly upaly :)
jaceli

Postprzez remus00 » 4 sie 2010, 10:39

Siema, nie wiem czy wpasowałem się w temat, ale proszę o pomoc. Posiada ktoś jakieś linki www. gdzie mogę kupić zaworek do klimy? Mazda 6 2003 2.0 diesel. Zaworek jest nieszczelny. dzięki za help...
remus00

Postprzez sraptak » 16 sie 2010, 22:24

Czy zna ktoś może rozmiar oringów tych co są w szybkozłączkach?
Początkujący

Od: 28 gru 2009, 23:21
Auto: M6 GY MZR-CD 2.0 | 121 KM | 2003