Problem z klima – jakie uszczelki (oringi) przy spreżarce
Strona 1 z 1
Witam, Napelnilem pusty uklad klimy w Mazde 6 2003/1,8 Benzyna i cieszylem sie jej dzialaniem przez 3 dni
Pozniej okazalo sie sie ze jest nieszczelnosc na oringu przy sprzezarce od strony wysokiego(olej smarujacy byl z kontrastem). W ASO powiedzieli ze nie maja samych oringow wymienic trzeba cala spezarke
koszt wiadomo – kosmos. Pan od klimy twierdzi ze to nietypowe oring – moze ktos sie etknal i poradzi – jaki zamiennik w to miejsce i czy przy takiej okazji trzeba cos jeszcze podejrzewac 
-
jaceli
Informacyjne bo temat już mam nadzieje zamknalem – oringi przy sprzearce sa standardowe ze zwyklych dostepnych wszedzie zestawow naprawczych. Niestety u mnie okazalo sie ze uszkodzenia sa znaczniejsze – konieczne byly wymiany 2 przewodow klimatyzacji. 1 pod filtrem z prawej strony (podobno w Mazdach 6 to standardowe miejsce), oraz 2gi od sprzearki od strony wysokiego cisnienia. Ten byl nietypowy, ale kosztowny
Teraz klima chodzi, ale zelazaly upaly 
-
jaceli
Siema, nie wiem czy wpasowałem się w temat, ale proszę o pomoc. Posiada ktoś jakieś linki www. gdzie mogę kupić zaworek do klimy? Mazda 6 2003 2.0 diesel. Zaworek jest nieszczelny. dzięki za help...
-
remus00
Strona 1 z 1