problem ze zmianą biegu z pierwszego na 2

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez kranek » 22 lip 2010, 18:21

Witam mam problem ze zmiena biegow jak zmieniam z pierwszego na drogi to czuje i slysze lekkie zgrzytniecie zanim bieg wejdzie co moze byc tego przyczyną mam zamiar wymienic w skrzyni olej ale niewiem czy to cos zmieni martwi mnie ze bede musial zostawic ja w warsztacie na kilka dni zeby doszli co to jest mazda6 2007 diesel pozdrawiam
kranek

Postprzez JaySon » 24 lip 2010, 10:58

Witam, troszkę z tym wątkiem gdzie indziej zawędrowałeś :) a odnośnie skrzyni biegów, na ciepłym silniczku czy na zimnym (w 1,7 D miałem taki przypadek w zimie że czasami zgrzyt na 2)? może tarcza sprzęgłowa już dość cienka i nie wysprzęgla ( inne biegi jak wchodzą ?), i jeszcze mogł paść synchronizator 2 biegu w samej skrzyni. Pozdrawiam Jacek
Forumowicz

Od: 19 sty 2009, 19:55
Auto: 323 BG 1.7 D PN

Postprzez kranek » 13 sie 2010, 16:35

problem jest wlasciwie zawsze czy zimny czy cieply silnik i martwi mnie to ze moze to byc skrzynia a nie docisk lub synchronizator i to nie jest zgrzyt tylko tak jakby ktos kija wlozyl i trzeba mocniej pociagnac za drazek zeby wszedl posdrawiam :) k uba
kranek

Postprzez Enduro » 13 sie 2010, 20:21

sprobuj na starcie odpowietrzyc sprzeglo,
jesli jest hydrauliczne, bo nie wiem o jakie auto chodzi..
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez bushee » 15 sie 2010, 21:46

podepne sie pod temat:)
Mam rowniez problem z wrzucaniem 2, czuje maly opor i jakbym zahaczal o zebatki. Dzieje sie tak wlasciwie tylko na zimnym silniku. Jak dla mnie troche upierdliwe szczegolnie jak na swiatlach po ruszeniu chce szybko przelaczyc na 2 i musze jej szukac :D Pozostale biegi wlasciwie bez zarzutu, choc czuc delikatna roznice przy zimnym i cieplym silniku.
Początkujący

Od: 29 maja 2010, 11:55
Auto: Mazda 6 Sport 2.0 143KM

Postprzez rafusmaximus » 16 sie 2010, 08:48

Enduro napisał(a):nie wiem o jakie auto chodzi

To samo co u Ciebie pod avatarkiem w poz. 2 ;) Kolega kranek nie stosuje znaków interpunkcyjnych, więc mogło to uciec Twojej uwadze (oczom) :D

kranek napisał(a):mazda6 2007 diesel
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 09:19