Witam!
Mam mazde 6 2.0 diesel kombi z 2003r i chce kupic zestaw naprawczy zaciskow hamulcowych na tyl poniewaz czasami blokuja sie grzeja sie masakrycznie. Problem jest taki ze gosciu od ktorego chce to kupic chce wiedziec jakie mam zaciski Tokico czy Akebono aby sprzedac mi odpowiedni zestaw naprawczy. Czy moge to jakos sprawdzic? Patrzylem na te zaciski i nic tam nie widzialem. Moze zmierzyc srednice tloczka.......?
zaciski hamulcowe Tokico czy Akebono
Strona 1 z 1
jeśli ci się blokuje przy ręcznym hamulcu to raczej zestaw naprawczy ci nie pomoże, tylko wymiana zacisku niestety,
-
darekb
Podlacze sie do tematu. Piszcza mi heble z przodu przy delikatnym hamowaniu i tloczki niezby chetnie odbijaja (na razie jeszcze sie nie grzeja na szczescie, ale jak ruszam rano z parkingu to przez chwile piszcza przy niewcisnietym hamulcu). Chce zdjac zaciski, wyczyscic, nasmarowac i zalozyc nowe uszczelki.
Czy wiecie moze gdzie nabyc w Anglii zestaw naprawczy do zaciskow?
Jakiego smaru najlepiej uzyc i czy zaciski sprzed lifta sa identyczne z po liftowymi? (Bo manual mam przedliftowy a auto z 2006 i nie chce zadnych niespodzianek)
Pozdrawiam
Grzesiek
Czy wiecie moze gdzie nabyc w Anglii zestaw naprawczy do zaciskow?
Jakiego smaru najlepiej uzyc i czy zaciski sprzed lifta sa identyczne z po liftowymi? (Bo manual mam przedliftowy a auto z 2006 i nie chce zadnych niespodzianek)
Pozdrawiam
Grzesiek
- Od: 21 kwi 2010, 00:00
- Auto: Mazda 6 GG, MZR-CD, 2006
jest gosciu na ebay-u tylko musisz mu podac dokladnie rozmiar kol, rocznik itp. na tym linku masz wszystko oprocz tloczka ale ma i to tylko trzeba sie z nim skontaktowac; http://cgi.ebay.co.uk/Mazda-6-Brake-Cal ... 3efc267b87
Pozdro.
Pozdro.
- Od: 18 lut 2010, 23:38
- Auto: Mazda 6 sport 2.5
fiat punto 1.3 jtd
mi sie zagotowal [jaki?] zmienilem klocki przesmarowalem te prowadnice i jest OK 
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Strona 1 z 1