Jakie paski klinowe polecacie i uszczelke zaworów?
Strona 1 z 1
Panowie mechanik mi zaproponowal zlaozenie paskow klinowych Boscha i uszczelke pod kape zaworow Elring'a. Szukac czegos innego, czy te wystracza? Z doswiadczenia wiem ze sa to podzespoly OK, ale nie wiem jak w Mazdzie sie spisuja.
- Od: 14 lip 2008, 00:08
- Auto: GF 626D,Eclipse 93, Corolla 99
Z tego co się orientuję to uszczelki najlepiej stosować oryginalne. Z pasków dobre zamienniki robi SUN. Może jeszcze Conti, Mitsuboshi, Bando... Ale to do mojego auta
Proponuję skorzystać z opcji "Szukaj" lub przeglądnąć działy 626 i Diesel
Myślę że znajdziesz tam potrzebne ci informacje

Witam!W orginale paski klinowe robi Bando.W serwisie orginalne paski kosztują ponad 60 zł.Uszczelka może być w zamienniku ja taką dałem i dodatkowo rogi posmarowałem czarnym silikonem do uszczelniania misek olejowych i olej nie wycieka.Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Ja raczej bym przy ori obstawał i dodatkowo na rogach obsmarował.Ceny w miarę a silnik czyściutki i pachnący..
- Od: 21 lip 2008, 10:54
- Auto: SAAB 9-3 2.0T
Mazdy-służbowe
Riki napisał(a):maykee_mike napisał(a):Ja raczej bym przy ori obstawał
ja również....cenowo wygląda to na prawdę przyzwoicie...
Pożyjemy, zobaczymy. Zalożony jest Erling i dodatkowo wzmocniony czrna pastą w najbardziej newralgicznych miejscach. Nie szalejmy znowu tak z tymi orginalami, bo jest naprawde wiele firm co robi porzadne rzeczy. Czy ktos moze mi podac symbol paskow Bando, bo wczoraj kupilem Contitecha, ale jak porownuje z Bando ktore mam obecnie zalozone, to te Conti sa wezsze, w zwiazku z czym bede chcial je zwrocic.
- Od: 14 lip 2008, 00:08
- Auto: GF 626D,Eclipse 93, Corolla 99
Erling jest renomowana firma i stosuja je rozne marki do pierwszego montazu. Ja mam erlinga od pol roku i jest ok.
Mialem do wyboru Japonski zamiennik lub niemiecki oryginalny erling i postwilem na niemiecka jakosc i jest ok. wazen zeby silikon dac w newralgicznych miejscach :–)
przy nastepnej regolacji zaworow tez postawie na erling'a, choc trudno bylo to kupic.
M.
Mialem do wyboru Japonski zamiennik lub niemiecki oryginalny erling i postwilem na niemiecka jakosc i jest ok. wazen zeby silikon dac w newralgicznych miejscach :–)
przy nastepnej regolacji zaworow tez postawie na erling'a, choc trudno bylo to kupic.
M.
- Od: 4 wrz 2006, 09:13
- Auto: Mazda 323F BJ DITD (2002)
Riki napisał(a):maykee_mike napisał:
Ja raczej bym przy ori obstawał
ja również.... oczko cenowo wygląda to na prawdę przyzwoicie...
ja też tylko ori – nie dużo drożej wychodzi
Strona 1 z 1