Witam, dość długo szukałem informacji o podłączeniu interfejsu opartego o elm327 do 25 pinowego wtyku w Mazdzie. Znalazłem kilka informacji o podłączeniu ale czasami zdjęcia już nie działają i nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na temat połączenia obd2 do Mazdy 626 z 1999 r.
Próbował ktoś może podłączać lub wie które piny podłączyć do interfejsu elm327 ?
Mazda 626 2.0 DiTD 1999 OBD2
Strona 1 z 1
Mazda 626 DiTD nie ma OBD2. Błędy można sprawdzić za pomocą zworki i kontrolki świec żarowych.
Witam. Czyli nie ma żadnej drogi aby połączyć Madzię z laptopem? Na allegro są niby dostępne interfejsy do niej. Mam obd2, gdzieś na forum znalazłem sposób z pinami men, zasilanie i masa. Zasilanie na kablu jest, ale ForScan nie widzi połączenia
Dodam, że mam mazdę 626 2.0 DiTD 1998r
Dodam, że mam mazdę 626 2.0 DiTD 1998r
-
pawel34516
Nie wiem czy jest jakaś droga, aby się połączyć. Sam próbowałem w poliftowej, nie udało się, mimo iż miałem złącze OBD2 pod kierownicą. Na forum nie znalazłem, aby ktokolwiek połączył się z DITD. Te interfejsy na allegro może i dają radę w Maździe ale może w późniejszych rocznikach. OBD2 obowiązkowym standardem w klekotach jest 1.01.2003r.
Strona 1 z 1