Witam
Piszę z dużą prośbą o pomoc nie potrafię zidentyfikować błędu . Może komuś uda odczytać . Silnik 2.0 Turbo Diesel rok 1999
http://www.youtube.com/watch?v=oZeKK4RR ... e=youtu.be
Silnik opracuje normalnie, spalanie normalne, nie zauważyłem jakichkolwiek anomalii. Skasowałem błąd ale pojawił się od razu .
Dzięki
Pomoc w identyfikacji błędów
Strona 1 z 1
P0180 – błąd czujnika temp. paliwa
ps. nie ciekawi Cię dlaczego pali się kontrolka od wody w filtrze paliwa?
ps. nie ciekawi Cię dlaczego pali się kontrolka od wody w filtrze paliwa?
Przede wszystkim dziękuję za pomoc.
To prawda że świeci ale po załączeniu silnika gaśnie. Wiec wydawało mi się to prawidłowe.
Czy ten czujnik jest w filtrze paliwa ?
Tak się składa że akurat nadszedł czas na wymianę filtrów i wymianę oleju, ale czy to rozwiąże problem ?
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję !
To prawda że świeci ale po załączeniu silnika gaśnie. Wiec wydawało mi się to prawidłowe.
Czy ten czujnik jest w filtrze paliwa ?
Tak się składa że akurat nadszedł czas na wymianę filtrów i wymianę oleju, ale czy to rozwiąże problem ?
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję !
- Od: 28 mar 2004, 08:39
- Auto: 626 DITD
czujnik temp. paliwa jest na pompie wtryskowej, trzeba by było pomierzyć opór czy jest ok lub sprawdzić wiązkę może gdzieś przewód nie łączy.
jak wymienisz filtra paliwa kontrolka nie powinna się już świecić.
jak wymienisz filtra paliwa kontrolka nie powinna się już świecić.
Oki, tak zrobię poszukam przyczyny . ( niestety dopiero w sobotę ) . Dam znać co i jak (albo będę pytał dalej
)
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Dopisano 04 sie 2013 12:22:
Witam
Udało się usunąć usterkę . Powodem był przełamany przewód i to przy samej wtyczce.
Dzięki za pomoc !
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Dopisano 04 sie 2013 12:22:
Witam
Udało się usunąć usterkę . Powodem był przełamany przewód i to przy samej wtyczce.
Dzięki za pomoc !
- Od: 28 mar 2004, 08:39
- Auto: 626 DITD
Strona 1 z 1