Witam
Mam prośbę, czy mogłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie zacząć szukać rozwiązania problemu?
Problem polega na tym że turbina nie chodzi nie ma mocy(Nie pojawia sie zaden blad) ale....
Jak silnik się rozgrzeje po przejechaniu paru ale zazwyczaj parudziesieciu kilometrow to moc wraca. Dzieje sie tak za kazdym razem.
Dopisano 24 lut 2013, 15:08:
Dodam jeszcze że w momencie kiedy moc wraca, wspomaganie chamulca słabnie. Pol roku temu wymieniłem vacum pompę i czyszczone były kanały olejowe bo chamulca nie było juz wogole. Tamten problem znikną jednak po pewnym czasie zaczeło sie dziac to o czym pisalem wyzej.
Problem z turbiną
Strona 1 z 1
Sprawdź wszystkie wężyki i zaworki od podciśnień.
Dzieki za odpowiedz jak tylko znajde chwile to posprawdzam. Mam nadzieje ze problem nie bedzie powazniejszy
Dopisano 1 mar 2013, 20:32:
Hej
Posprawdzałem przewody od podciśnienia i rzeczywiście jeden z nich był nieszczelny. Odkręcilem równie obudowę turbiny i okazało sie ze ciegno ciezko chodzi było jakby zablokowane, ale udało sie rozruszać. Turbina chodzi jednak moment w którym czuć kopa zaczyna się dopiero przy 2800obrotów. Biorę się za przeglądanie tematów z tym związanych
.
Dzięki za pomoc
Dopisano 1 mar 2013, 20:32:
Hej
Posprawdzałem przewody od podciśnienia i rzeczywiście jeden z nich był nieszczelny. Odkręcilem równie obudowę turbiny i okazało sie ze ciegno ciezko chodzi było jakby zablokowane, ale udało sie rozruszać. Turbina chodzi jednak moment w którym czuć kopa zaczyna się dopiero przy 2800obrotów. Biorę się za przeglądanie tematów z tym związanych

Dzięki za pomoc

- Od: 4 kwi 2012, 20:05
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 DiTD 2001
110KM
Strona 1 z 1