Wymiana Pompy Wtryskowej 626 DITD
A pozostały osprzęt (pompa vacuum, alternator, ECU) jaki ma opis – RF4F czy RF2A?
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
A jak to sprawdzić? Auto stoi u Mądrych w olsztynie. Ponoć najlepsi specjaliści od turbo diesla w okolicy. Sprawdzali SPV – nic... Zastanawia mnie tylko ten TCV. Wyczytałem na forum, że walnięta pompa objawia się nie paleniem na ciepłym motorze. Mój nie pali w ogóle... Wiem, że sprawdzali SPV zamieniając go na oplowski... Jestem już umęczony tym autem. Parę miesięcy temu wykartkowałem ponad 1500 na nową chłodnicę, później kielichy amorów z tyłu – 600. Ciągle coś. Ale silnik zawsze chodził. Do teraz...
- Od: 11 sie 2009, 14:28
- Auto: Premacy DiTD 2.0 90KM, 2000r
Nie pali w ogóle czy ciężko pali?
To jakiś pechowy egzemplarz, moja odpukać się trzyma i nie robi niespodzianek, a 12 latek już jej stuknie. Pociesz się, że nie masz Espace 1.9 DCI, kolega od czerwca władował już 10.000,– pln.
Jak nie pali w ogóle to taka sytuacja ma swoje plusy – mechaniory nie mają wyjścia – nie znajdą przyczyny, to nie wyjedziesz z warsztatu.
Jak nie pali w ogóle to taka sytuacja ma swoje plusy – mechaniory nie mają wyjścia – nie znajdą przyczyny, to nie wyjedziesz z warsztatu.
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
teraz nie pali w ogóle. Zaczęło się nagle. Wszystko było ok a którejś soboty – kaput. Próbowałem ale odpuściłem, żeby nie zajechać akumulatora. W niedzielę odpaliła:) W poniedziałek też. Ale tylko rano... Dojechałem domechanixa, coś podumali przez tydzień – wydumali SPV, ale po dniu zadzwonili, że się poddają i auto w ogóle nie pali. Do Mądrych jechała już na holu...
Sprawdź przekaźnik B5B4
a tak poza tym to proszę trzymać się tematu wątku
a tak poza tym to proszę trzymać się tematu wątku
Dobra. A o co?
Niestety, właśnie rozmawiałem z serwisem. Podobno próbowali wszystkiego. Stoi u nich też druga Madzia z inną chorobą i próbowali podmieniać SPV i TCV – nic... Pompa w ogóle nie podaje paliwa... Chyba jednak czeka mnie zakup pompy. Myślę, że to nastąpi jeszcze dzisiaj...
Ale B5B4 sprawdzali? Test z ominięciem robili? To Konkretnie(!!) nas interesuje...o te rzeczy zapytaj.
Tekst: próbowaliśmy wszystkiego nie potwierdza, że to zrobili, ale też nie zaprzecza – tylko to nam nie ułatwia zdalnej diagnozy
Przypomina mi się tekst mojego syna:
syn: tata, tataaaaaaaaaaaaaaa, zobacz, pobrudziłem ręce pisakiem, co mam zrobić bo już wszystko robiłem.
ja: myłeś ręce?
syn: yyyyyyyyyyy, no nie.
Tekst: próbowaliśmy wszystkiego nie potwierdza, że to zrobili, ale też nie zaprzecza – tylko to nam nie ułatwia zdalnej diagnozy
Przypomina mi się tekst mojego syna:
syn: tata, tataaaaaaaaaaaaaaa, zobacz, pobrudziłem ręce pisakiem, co mam zrobić bo już wszystko robiłem.
ja: myłeś ręce?
syn: yyyyyyyyyyy, no nie.
Pozdrawiam
rozmawiałem dziś w warsztacie. Sprawdzali wszystko Say – komputer nie pokazywał błędów. To ja w pośpiechu nagadałem, że B5B4 jest gdzieś na pompie. Jestem Laikiem jeśli idzie o auta, a już w szczególności o diesle – to mój pierwszy. Wcześniejsze Madzie były w etylinie i gdyby nie cena to chętnie bym do niej wrócił... Jutro rano zmostkują i.. co powinno się wydarzyć jeśli pompa jednak nie jest uszkodzona?
Jak to B5B4 i zmostkują to powinna madzia zagadać.
To co Panowie jakieś zakłady?
Oto opcje:
1.B5B4
2.Pompa
3.Zawory na pompie

To co Panowie jakieś zakłady?
Oto opcje:
1.B5B4
2.Pompa
3.Zawory na pompie