Silnik zgasł w czasie jazdy czy to poszedł rozrząd?
No ale sam pisałeś że to nie pasek pękł, a było to następstwem uszkodzenia pompy
a to mała różnica hihi dobrze że się naprawia 
Nowe wiadomości w sprawie madzi..otóż silnik już jest wmontowywany do środeczka..całkowity koszt naprawy zamknął się w kwocie 6000zł
Głowica jest jak nowa..nowe popychacze..zawory..klawiatura...uszczelniacze..we wtorek odbieram.Odezwę się po jeździe próbnej.

- Od: 1 sty 2010, 21:55
- Auto: Opel Vectra 1.8 135KM 1997r
AlbatrosGrodno napisał(a):..całkowity koszt naprawy zamknął się w kwocie 6000zł
O w mordę! Ja mam 202k km i tylko jedną zmianę rozrządu!. Przeciągam wymianę z powodu remontu domu...
Fak! Kupuję ory części i szukam dobrego mechaniora...
- Od: 5 mar 2010, 23:08
- Auto: 626GW DiTD '00 101KM
Wyjmowali silnik do głowicy ?
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Również polecam Tadziola, robiłem u niego rozrząd a części miałem od Rikiego
oczywiście też polecam.

Głowica była planowana z tego co wiem..
Sebaloz jedz do Data Auto Tychy ... remont silnika wliczony w koszt wymiany rozrządu
Oj co to będzie z tą moja Madzią...mam ją 3 miesiące..a miesiąc stoi w serwisie.
A tak swoją drogą to skąd wiesz ile dokładnie masz kkm przejechane?
Sebaloz jedz do Data Auto Tychy ... remont silnika wliczony w koszt wymiany rozrządu
Oj co to będzie z tą moja Madzią...mam ją 3 miesiące..a miesiąc stoi w serwisie.
Riki napisał(a):Sebaloz Tobie mogę polecić TadziolaKatowice – 601-436-706
YgooR napisał(a):Również polecam Tadziola, robiłem u niego rozrząd a części miałem od Rikiegooczywiście też polecam.
Najpierw muszę sprzedać poprzedni pojazd. Punto '97 wypaliło upg i czeka na lawetę do 'żyda':D. Pieniądze ze sprzedaży wystarczą akurat na rozrząd + wymiana plus
może jeszcze jakieś czyszczenie IC
AlbatrosGrodno napisał(a):Sebaloz jedz do Data Auto Tychy ... remont silnika wliczony w koszt wymiany rozrządu
Już jeden mój samochód stoi miesiąc [tiiit]...
Skąd wiem ile kkm mam przejechane? Ufam wskazaniu licznika

- Od: 5 mar 2010, 23:08
- Auto: 626GW DiTD '00 101KM
Skąd wiem ile kkm mam przejechane? Ufam wskazaniu licznika
[/quote]
Też kiedyś ufałem...

Też kiedyś ufałem...
Wtorek..dziś miałem odebrać Madzie..niestety znów coś się pie****,bo mówią że muszą jeszcze zrobić regulację i testy..i padło słowo "dotarcie".Nie wiem o chodzi..ale czekam z niecierpliwością na ostateczne rozwiązanie.
Ostatnio edytowano 17 mar 2010, 15:57 przez AlbatrosGrodno, łącznie edytowano 2 razy
AlbatrosGrodno edytuj swój ostatni post... nie używaj takiego słownictwa na forum
– ot taka moja rada, bo może być ban.
Co do Twojego problemu..... nie wiem
jaką regulację? dotarcie...... tym bardziej zagadka.
Co do Twojego problemu..... nie wiem
środa..dziś też miała być mazda do odebrania..jednakże okazało się że to kolejny termin bez pokrycia..POLSKA kraj niespełnionych obietnic.Coś się dzieje z tym autem a "fachowcy" chhyba nie chcą mi powiedzieć.Jutro się do nich wybiorę osobiście..bo w tym kraju przez telefon można zamówić tylko pizze.Smutne to...
Serwisant stwierdził..że walczyli dziś kolejny dzień cały...elektryk chyba jutro się podda:/Jakie błędy na kompie są ..
Serwisant stwierdził..że walczyli dziś kolejny dzień cały...elektryk chyba jutro się podda:/Jakie błędy na kompie są ..
AlbatrosGrodno napisał(a):środa..dziś też miała być mazda do odebrania..jednakże okazało się że to kolejny termin bez pokrycia..POLSKA kraj niespełnionych obietnic.Coś się dzieje z tym autem a "fachowcy" chhyba nie chcą mi powiedzieć.Jutro się do nich wybiorę osobiście..bo w tym kraju przez telefon można zamówić tylko pizze.Smutne to...
składam wyrazy współczucia....
Okazało się że Panowie nie mają programu do tego silnika.Elektryk ich tak jak przypuszczałem poddał się..
Auto przekazują chyba do serwisu..bo "no jeździ ale nie ma mocy".Brak słów.
AlbatrosGrodno napisał(a):Okazało się że Panowie nie mają programu do tego silnika.Elektryk ich tak jak przypuszczałem poddał się..
rozumiem Twój "brak słów",ale zeznawaj na bierząco w miarę możliwości,bo ciekawość mnie zżera
Ale przecież przed awarią rozrządu..nic się nie działo z elektrykom.Skąd to się wzieło?
tadziol napisał(a):rozumiem Twój "brak słów",ale zeznawaj na bierząco w miarę możliwości,bo ciekawość mnie zżera
To moze tam podjedz, powiedz, ze jestes kuzynem i sie znasz i musisz zobaczyc, bo wlasciciel kazal i po sprawie
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Data Auto.. legendarny serwis. Opisywałem kiedyś moje doświadczenia z tym kurnikiem, wkładali ręce do mojej poprzedniej 626. Więcej tego błędu nie popełniłem i odradzam każdemu napotkanemu człowiekowi, który szuka serwisu samochodowego na śląsku. Nie chce mi się drugi raz pisac co i jak, ale było grubo, nawet windykatora zatrudnili
ale niestety, nie zdziałał nic.
Ja polecę zabrac auto z tego kurnika, bo i tak nie będzie dobrze, i tak. Na pewno nie włożą Ci części oryginalnych, robią żeby było taniej i wypychają samochód od siebie. Nie wiem jakim cudem ten serwis prosperuje już tak długo. Pchają łapy do wszystkiego, co do nich przyjedzie i uczą się na samochodach klientów. Tak było w moim przypadku, w przypadku znajomego i teraz w Twoim.
Taczki bym tam nie wstawił do wymiany w niej dętki. Polecam zaciągnąc 626 do Tadziola.
Pozdrawiam.

Ja polecę zabrac auto z tego kurnika, bo i tak nie będzie dobrze, i tak. Na pewno nie włożą Ci części oryginalnych, robią żeby było taniej i wypychają samochód od siebie. Nie wiem jakim cudem ten serwis prosperuje już tak długo. Pchają łapy do wszystkiego, co do nich przyjedzie i uczą się na samochodach klientów. Tak było w moim przypadku, w przypadku znajomego i teraz w Twoim.
Taczki bym tam nie wstawił do wymiany w niej dętki. Polecam zaciągnąc 626 do Tadziola.
Pozdrawiam.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

krzych napisał(a):tadziol napisał(a):rozumiem Twój "brak słów",ale zeznawaj na bierząco w miarę możliwości,bo ciekawość mnie zżera
To moze tam podjedz, powiedz, ze jestes kuzynem i sie znasz i musisz zobaczyc, bo wlasciciel kazal i po sprawiezaraz wyjdzie co namieszali...
niestety,ale czegoś takiego nie mogę zrobić nawet na wyraźną prośbę właściciela pojazdu.
nie pozwala na to po prostu kultura i dobry obyczaj,to mniej więcej tak jakby do szpitala targać jasnowidza,bo lekarze sobie nie za bardzo radzą,choć robią co mogą.
o losach pojazdu zawsze decyduje właściciel i jeśli nie odpowiada mu warsztat czy sposób naprawy,to zabiera wózek i koniec tematu.
tadziol napisał(a):o losach pojazdu zawsze decyduje właściciel i jeśli nie odpowiada mu warsztat czy sposób naprawy,to zabiera wózek i koniec tematu.
Ok, jak tam chcesz, tak tylko zasugerowalem. Ale z Twoim zdaniem sie nie za bardzo zgadzam, bo kolega wyjscia nie ma – nie moze zabrac z tamtego serwisu np. do Ciebie, bo bedzie skazany na udowodnienie im, ze popelnili blad w sztuce zeby wyegzekwowac naprawe silnika, a nie tylko samego rozrzadu – sytuacja prawnie jest dosc trudna...
Ale tak jak mowie, to byla tylko sugestia, nie wypowiadam sie wiecej
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl