A podobno jest niezniszczalny... Czy można tak załatwić Diesel'a RF?
JACU wszystko potrafi
. Tak naprawdę to mi się z tym szybrem aż tak nie spieszy, no ale jakby był to było by super...
Ja na początku myślałem raczej o wymianie na zupełnie nowy, nieoryginalny szyber... po prostu dostosowany wymiarami do otworu w dachu. Nawet znalazłem firmę w Gdańsku która sie w tym specjalizuje i jak juz by przyszło co do czego, to chciałem sie do nich zwrócić. Być może nawt wymienili by też szybę i zrobili wszelkie praca włącznie z lakierniczymi, bo podobno robią kompleksowo a w szybrach sie po prostu specjalizują... Jak będziesz miał telefon do tego gośćia to daj, oblukam co i jak i może szyber będę miał 
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Długo nic nie pisałem, chociaż wciaż coś po mału grzebię przy Madzi, ale że to nic tak znaczącego, więc daję sobie spokój z opisywaniem
. Mam pytanie!! Zauważyłem dzisiaj pewną niepokojącą rzecz o której w sumie wiedziałem juz wcześniej ale wolałem sietym nie zamartwiać – a mianowicie na zapalonym silniku gdy wyjmie sie bagnet to z otwory silnik pluje olejem. Wiem że to nic dobrego... pytanie tylko jak bardzo jest źle i co to oznacza? Co jest do wymiany?
Czy moze to "normalne" hm...

to mnie chudy zmartwiles. mam na oku mazdzie, 2.0D z 91 jeszcze jej nie widzialem (w czwartek nastepny jade), co prawda auto po dalszej rodzinie (wujek wujka cioci babci itd.) ale stala conajmniej ostatnie pol roku. wiem ze ma slaby lakier, mocno zmatowialy, wiem ze poprzedni wlasciciel dbal (w rozumieniu nie katowal) i wiem ze na goclawiu jest do obejzenia (warszawa). i teraz nie wiem co myslec.... no nic pojade zobacze moze kupie...
a zapal podziwiam, wiem co to znaczy, obecnie mam trabanta w ktorym juz chyba nie ma srubki ktorej bym w reku nie trzymal... tylko z moja fura jest problem bo nowe czesci czesta sa gorsze od tych ktore zdejmuje, wiec czesciej naprawiam to co juz raz sie zepsulo nz to co jeszcze nigdy sie "nie odezwalo"...
pozdrwiam i zycze ci powodzenia w dalszej renowacji
a zapal podziwiam, wiem co to znaczy, obecnie mam trabanta w ktorym juz chyba nie ma srubki ktorej bym w reku nie trzymal... tylko z moja fura jest problem bo nowe czesci czesta sa gorsze od tych ktore zdejmuje, wiec czesciej naprawiam to co juz raz sie zepsulo nz to co jeszcze nigdy sie "nie odezwalo"...
pozdrwiam i zycze ci powodzenia w dalszej renowacji
- Od: 16 cze 2005, 09:06
- Auto: M-B W124 230CE
VW Caddy LIFE 1,9TDI
Suzuki DL 1000
Kawasaki ER6f
setniew napisał(a):to mnie chudy zmartwiles
Nie martw się Setniem, Madzia GD z silnikiem diesela to naprawdę fajne auto i choc przyznam się, że czasem mam chęć jasprzedać to i tak wiem, ze napewno kupiłbym też mazdę, byc może nawet znów GD, tyle że w lepszym stanie. Jeśli ta którą masz na oku będzie przyzwoita to nawet sie ne oglądaj a zobaczysz ze będziesz zadowolony
A tak jeszcze dodatkowo.. dzięki Jacu
A teraz to coś moze trochę głupiego
... bo postanowiłem, że choć jeszcze dużo w autku do zrobienia
to jednak chcę aby coś w nim grało na jakims tam przyzwoitym poziomie, więc kupiłem dwa basowe 30cm. głośniki do bagażnika
, cztery średnie tony i cztery tweeterki do środka. Do tego wzmacniacz Magnat360. Tyle że nie mam kiedy tego wstawić i podłączyć, bo z czasem to u mnie ostatnio kiepścizna. Wyszedłem z załozenia, ze trzeba nie tylko robić to co sie powinno, ale czasem też to, co by sie chciało...nawet jeśli nie było to koniecznością, no i mam
.

pojechalem w nocy obejzec mazde o ktorej wspominalem. bylo ciemno i padal deszcz wiec tylko pobierznie przekartkowalem z wierzchu... ma skredowany lakier, stoi na kapciach... ale ma aluski hehehe , wsrodku czysto... nie wyglada na "szrota"... wiecie o co chodzi czasem patrzysz na fure i widzisz ze to szrot. na ta patrzysz i sprawia calkiem mile wrazenie... . tylko wykup oc, nowe opony, akumulatory... teraz czekam na "oficjalne widzenie" z wlascicielem w dzien itd. zobaczymy jak gada, zajze jej pod bluzke ;D pobujam, kopne w kolo i zaczne sie targowac... mam nadzieje...
mazda 626 2,0 D mam nadzieje nie dlugo 
- Od: 16 cze 2005, 09:06
- Auto: M-B W124 230CE
VW Caddy LIFE 1,9TDI
Suzuki DL 1000
Kawasaki ER6f
u nas jest do sprzedania GV RF7 ale golas, nawet szybki na korbke. Byda bardzo ładna, środek też, tu i tam zajrzałem i wygląda spoko, ale ponoć silniczek sie kończy. Klient wycenił na 7,3 tys
ale hmmm niech próbuje hehe

Ja tam sie nie obrazam
off Topic mile widziany
Moja to chyba po podłogę z rok w wodzie stała, bo do podłogi – zgnilizna, ale wszyściutko co choć trochę wyżej – zdrowiutkie jak nic! granicę międzi rdzą a zdrową blachą można by ciągłą linią narysować i to jest właśnie zastanawiające – co sie z Madzią działo zanim trafiła do mnie? Moja miałą miećwspomaganie kierownicy i też alunie... alunie to przebolałem, a że próbowałem autko zimą gdy jeszcze snieg leżal to nawet nie wyczułem że wspomagania nie ma
A przecież nei znałem tego samochodu, wiec skad miałem wiedzieć ze maglownica inaczej miała wygladać? Jak obejrzysz w dzień Setniew to napisz... ten Topic przecież o dieselu traktuje, więc 
Moja to chyba po podłogę z rok w wodzie stała, bo do podłogi – zgnilizna, ale wszyściutko co choć trochę wyżej – zdrowiutkie jak nic! granicę międzi rdzą a zdrową blachą można by ciągłą linią narysować i to jest właśnie zastanawiające – co sie z Madzią działo zanim trafiła do mnie? Moja miałą miećwspomaganie kierownicy i też alunie... alunie to przebolałem, a że próbowałem autko zimą gdy jeszcze snieg leżal to nawet nie wyczułem że wspomagania nie ma

Waluś napisał(a):Klient wycenił na 7,3 tys

Mam mały problem...
wydaje się że to jest błachostka i pewnie sie tak okaże. Ostatnio moja MAdzia po długim postoju nie pali jak kiedyś od pół obrotu
, lecz musi porządnie kilka razy przekręcić zanim zapali. Wtryski były sprawdzane, świece nowe...
moim zdaniem problem tkwi w układzie zasilana pompy wtryskowej – czyli że po prostu auto musi zaciagnać sobie ropę i dlatego odpala z opóźnieniem. Przed filtrem paliwa mam założony zaworek zwrotny, więc jeśli działa on prawidłowo paliwo nie ma prawa cofać mi sie do baku. Ale dziś zauważyłem, ze pompa służąca do odpowietrzania ukladu paliwowego do której przykręca się filtr paliwa zupełnie przestałą działać
i praktycznie w ogóle nie podaje paliwa – tzn. nic nie pompuje
. czy to może być przyczyną zapowietrzania sie przewodów paliwowych? Za właściwym filtrem założyłem sobie mały przezroczysty filtr siatkowy jako swego rodzaju kontrolkę aby widzieć czy dopływa paliwo itp. W filtrze cały czas utrzymuje sie powietrze mimo że jest w pozycji ponowej... a że reczna pompa nie funkcjonuje za nic nie mozna go odpowietrzyć. Czy ktoś miał juz taki poblem? Bo problemy z odpalaniem wystąpiły nagle... Czy popsuta pompka moze byc przyczyną? I czy ktoś posiada owe urządzenie? Chętnie bym odkupił! 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Może,zawsze mozesz ominąć filtr paliwa i zobaczyc jak odpala.chudy napisał(a):Czy popsuta pompka moze byc przyczyną
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
darusk napisał(a):chylę czoła
dziękuję, dziękuję.. sam nie wiem za co takie uznanie
Jaksa napisał(a):Może,zawsze mozesz ominąć filtr paliwa i zobaczyc jak odpala.
Ok, chyba tak zrobię... zobaczę co będzie