A pro po poradnika – przy wtrysku pośrednim ciśnienie 300bar dla pompy to chyba dla rzędowej a nie wirowej. Muszę sprawdzić, bo pośrednie wtryski na pompach wirowych mają dużo wyższe ciśnienia (700-900 bar).
www.mazdaspeed.pl

trepek napisał(a):Zastanawia mnie, że te pompy tak lecą. I jeszcze ten koszt naprawy 1600zł...
Coś tutaj śmierdzi, wgryzę się w ten temat i popytam się znajomego magika od pomp.

Enzoo napisał(a):Sami robilibyśmy swoje pompy – ale to by była rewolucja!

!!50 zł wzioł za diagnoze i tyle.Ogólnie facet w porządku.Pompa padła mechanicznie niestety,niewytwarzała odpowiedniego cisnienia,dawała tak słabe ciśnienie ze nawet wtrysków nieprzebijało. Moją pompe i całą madzie oddam na częsci( już wystawiłem czujniki z niej na allegro).Bo szkoda wydać minimum 2000 zł na używaną pompe,która moze być w takim samy stanie jak moja.Myśle ze sprowadze sobie drugą madzie z niemiec porejestruje i tyle Enzoo napisał(a):Jak odpalają Wasze DiTD? Na strzała czy na 1,5 obrotu?
Enzoo napisał(a):Niestety nie znam nikogo z DiTD dlatego trudno mi porównać

vladzag napisał(a):No zobaczymy, we wtornik umówiłem się na wymianę filtra paliwa oraz czyszczenie przepustnicy, a w tygodniu mam podjechać do Bosha, żeby spisali numer tej wtyczki *nie pamiętam jak to nazwał) i zamowić dla wymiany.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6