Tak, to my rozmawialiśmy przez telefon! Jak to się mówi, tonący chwyta się nawet brzytwy! Jeden z moich psełdo doradców powiedział abym sprawdził wszystkie węże dochodzące do turbiny? Nie jestem mechanikiem ale się zmobilizowałem. Sprawdziłem gruby wąż pomiędzy turbiną a przepływomierzem ponieważ był pokryty warstwą oleju i kurzu. Opaska przy turbinie była bardzo luźna. Wymontowałem wąż i oczyściłem go, okazało się że jest na nim kilka małych pęknięć. Słyszałem opinie że turbina może chwytać "lewe" powietrze? Czy to prawda? Spisałem informacje: 98.4 TEO INOAC RF2A13221.
Riki, masz w swojej ofercie takie cosik?
W sprawie pompy, kontaktowałem się już wcześniej z MABI odnośnie regeneracji, co usłyszałem? 1000zł koszt robocizny,1340zł nowa głowica, 350 uszczelki cenny netto. Czy to realne ceny?
Daj znać szybko w sprawie węża, może jeszcze dziś dokonamy transakcji?
Brak mocy, problemy zeby osiagnac 3000 obr/min
musze powiedzieć, że moc jest sporo uzalezniona od pogody jesli chodzi o moj przypadek, a mianowicie kiedy powietrze jest dosc chłodne mniej wiecej 15-18 stC to czuc, że auto lepiej sie wkreca na obroty i czuć że motor lzej pracuje
- Od: 6 lip 2007, 14:10
- Auto: 626 GW '99 DITD
Riki napisał(a):15 Sie 2009 | 15:55
Od tego czasu już sporo upłynęło wody w Wiśle i co...?
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Witam wszystkich. Miałem podobne problemy , brak mocy a do tego pow. 3000 obr. czarna zasłona dymna (w lusterku nic za sobą nie widziałem). Po dłuższym poszukiwaniu okazało się ze pomogły 3 rzeczy.
1 Rozruszanie zaworu przy turbinie
2 Uszczelnienie dolotu
3 (Niestety) regeneracja pompy
Efekt- od 4 dni nie chce mi się wysiadać z auta
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
1 Rozruszanie zaworu przy turbinie
2 Uszczelnienie dolotu
3 (Niestety) regeneracja pompy
Efekt- od 4 dni nie chce mi się wysiadać z auta
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
-
seba 5
Pompę regenerowałem w-wa ul Modlińska 181 ,koszt 2700zł.
Co robili nowy zaw. spv uszczelnienie pompy ,wyjęci-włożenie do auta.
Co ciekawe mechanik powiedział ze pompa padła od przebiegu a nie od paliwa .
Co robili nowy zaw. spv uszczelnienie pompy ,wyjęci-włożenie do auta.
Co ciekawe mechanik powiedział ze pompa padła od przebiegu a nie od paliwa .
-
seba 5
Czy możecie podać nazwę owej firmy – żeby można było do Poradnika przeszczepić namiar...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
xANDy napisał(a):Czy możecie podać nazwę owej firmy – żeby można było do Poradnika przeszczepić namiar...
xANDy napisał(a):Czy możecie podać nazwę owej firmy – żeby można było do Poradnika przeszczepić namiar...
xAndy domyślam, się, że chodzi o > ten zakład <
pozdrawiam,
thy
v8 lover

thy
v8 lover

thy napisał(a):xAndy domyślam, się, że
Wpisane do poradnika i uzupełnione