Nie sprawdzałem, sprawdzę i dam znać.
Dopisano 25 maja 2013, 17:28:
Z czujnikiem czy bez efekt jest traki sam. Czyli odpala z kłopotami. Jak sie nauczę to podepnę filmiki z odpalaniem.
http://youtu.be/gQgFys0fjZk
odpalanie z czujnikiem
i
http://youtu.be/ez24s0ikrW8
odpalanie bez czujnika
Zawór SPV
dokładnie nie widzę ale chyba nie tej czujnik odpiąłeś, od wody jest schowany pod kolektorem ssącym w głowicy a nie w bloku
Racja
. Po odpięciu właściwego czujnika odpala od razu i kontrolka świec żarowych błąd wywala (pewnie uszkodzonego czujnika temp.) Oki skoro już wiem, że odpala to co dalej ... remont pompy czy coś jeszcze można zrobić domowym sposobem??

- Od: 16 lis 2011, 09:41
- Auto: Mazda 626 GW kombi,Rf-2A 101KM. 2000r.
Jeśli SPV jest sprawny a na pewno paliwo nie ma przeszkód w dojściu do pompy to pozostaje tylko ona.
Dzięki wielkie za pomoc
.
Pytanie teraz czy ktoś wie gdzie w okolicy Poznania robią pompy wtryskowe do mazdy. Bo w tym Bosch servis tydzień im zajęło przeczyszczenie starej SPV, a poza tym twierdzili że wszystko jest O.K dlatego wolał bym uniknąć wymiany nie potrzebnych podzespołów.
Jeśli niema w okolicy takich szpeców, to może polecicie kogoś po zachodniej stronie polski.
P.s Pewnie jak wpadnie tu moderator to mnie usunie, więc z góry przepraszam i ew. proszę o umieszczenie do odpowiedniego działu.
Pytanie teraz czy ktoś wie gdzie w okolicy Poznania robią pompy wtryskowe do mazdy. Bo w tym Bosch servis tydzień im zajęło przeczyszczenie starej SPV, a poza tym twierdzili że wszystko jest O.K dlatego wolał bym uniknąć wymiany nie potrzebnych podzespołów.
Jeśli niema w okolicy takich szpeców, to może polecicie kogoś po zachodniej stronie polski.
P.s Pewnie jak wpadnie tu moderator to mnie usunie, więc z góry przepraszam i ew. proszę o umieszczenie do odpowiedniego działu.
- Od: 16 lis 2011, 09:41
- Auto: Mazda 626 GW kombi,Rf-2A 101KM. 2000r.