Wymiana rozrządu – różne szkoły
Witam,
Przymierzam się do zakupu kompletnego rozrządu i pompy. W moim mieście sytuacja nie za ciekawa, bo albo sklepy nie mają dostępu do części albo wołają nie wiadomo ile. Zamierzam więc kupić wysyłkowo i tutaj prośba do was o aktualne namiary na jakiś sprawdzony/polecany sklep lub profil na alledrogo. Zdaję sobie sprawę że takie prośby już były, ale coś mogło się zmienić ;)
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdro
Przymierzam się do zakupu kompletnego rozrządu i pompy. W moim mieście sytuacja nie za ciekawa, bo albo sklepy nie mają dostępu do części albo wołają nie wiadomo ile. Zamierzam więc kupić wysyłkowo i tutaj prośba do was o aktualne namiary na jakiś sprawdzony/polecany sklep lub profil na alledrogo. Zdaję sobie sprawę że takie prośby już były, ale coś mogło się zmienić ;)
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdro
- Od: 30 sty 2011, 17:26
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 101KM (74KW) RF2A (SOHC 16V) XI.1999 Liftback
Riki – obsłużysz Pana? 
Witam tu kupilem rozrzad do madzi polecam ten sklep http://www.carspeed.pl/
- Od: 19 mar 2011, 21:32
- Auto: mazda 323f 2.0 TDVI sydney

pozdrawiam
tomek
tomek
- Od: 7 sie 2011, 14:26
- Auto: 323F 2.0 DiTD 2001r.
Witam ponownie,
Zastanawiam się nad tym
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-mazda-6 ... 00037.html zestawem. Czy słyszał ktoś coś złego o użytkowniku Gepard123 albo sklepie JPARTS? Czy są jakieś przesłania abym go nie kupował? Jak to jest z tymi częściami wycofanymi przez producenta? Mogę się jakoś upewnić czy ten sprzedawca takich nie sprzedaje?
Pozdro
Zastanawiam się nad tym

Pozdro
Poprosiłem sprzedawcę o więcej informacji i oto czego się dowiedziałem:
Czy napinacz jest wyprodukowany po tej wadliwej serii? Trudno mi rozszyfrować numery serii pozostałych części. Czy według was jest ok? Z góry dzięki za pomoc. PozdroSkład zestawu i data produkcji:
– napinacz hydrauliczny NTN prod. 04.03.2011 r.
– rolka I – oznaczenie serii: 62/28 LUA
– rolka II – oznaczenie serii: 62/28 LUA
– Pasek MAZDA UNITTA: seria –> D11J
– POMPA: D13028
Witam. Napinacz jest świerzy. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Witam!
Również planuję wymianę rozrządu. Dziś w sklepie gość za zestaw:
pasek – Gates
napinacz- NTN
rolki – skf
pompa – thermotec
650zł. Ta pompa jakoś mi się nie widzi nigdy nie słyszałem o tej firmie. Warto rozważyć tą propozycję?
Również planuję wymianę rozrządu. Dziś w sklepie gość za zestaw:
pasek – Gates
napinacz- NTN
rolki – skf
pompa – thermotec
650zł. Ta pompa jakoś mi się nie widzi nigdy nie słyszałem o tej firmie. Warto rozważyć tą propozycję?
- Od: 27 sie 2011, 11:08
- Auto: 626 GW '98r. 2.0 DiTD
Witam, Sprzedawca podesłał mi jeszcze dodatkowo zdjęcie tego paska. Czy to faktycznie ory? 
@theboost Nie mam pojęcia co to za firma. Wiem jedynie że Fox-Rzeszow sprzedaje zestawy z tą pompą, a podobno polecany na forum
http://allegro.pl/rozrzad-mazda-diesel- ... 54823.html
Pozdro

@theboost Nie mam pojęcia co to za firma. Wiem jedynie że Fox-Rzeszow sprzedaje zestawy z tą pompą, a podobno polecany na forum

Pozdro
Ostatnio edytowano 5 wrz 2011, 17:51 przez pwl89, łącznie edytowano 1 raz
theboost napisał(a):Warto rozważyć tą propozycję?
Kolego w całym temacie (innych też) jak mantrę wszyscy powtarzają że rozrząd tylko ory, więc nie oczekuj że ktoś poleci Ci części które są zamiennikami. Każdy woli dmuchać na zimne i nie poleca zamienników, gdyż wystąpienie awarii jest bardzo prawdopodobne.
Pozdrawiam
pwl89 napisał(a): Czy to faktycznie ory?
Tak.
pwl89 napisał(a):Fox-Rzeszow
Jest w porządku, na pewno ma oryginalne części. Fox-Rzeszów to sklep działający przy ASO Mazdy w Rzeszowie – http://acrzeszow.pl/.
laminator napisał(a):Witam tu kupilem rozrzad do madzi polecam ten sklep http://www.carspeed.pl/
Tutaj też na pewno oryginalny oryginał, ale to już tyle razy było wspominane, że maksymalny OT się robi.
Warto sprawdzić stan dźwigni napinacza (to do czego przykręcona jest rolka napinająca) i jego sworznia. Nie powinno być za dużego luzu poprzecznego na nim bo inaczej ramię napinacza będzie zrzucało pasek.
theboost napisał(a):Swoją drogą jeśli zakładam nowy napinacz to też muszę go odpowiednio ściskać itp.?
Nowy już jest ściśnięty, a jak będziesz miał potrzebę ścisnąć jeszcze raz to tylko w pionie.
YgooR napisał(a):Kolego w całym temacie (innych też) jak mantrę wszyscy powtarzają że rozrząd tylko ory, więc nie oczekuj że ktoś poleci Ci części które są zamiennikami. Każdy woli dmuchać na zimne i nie poleca zamienników, gdyż wystąpienie awarii jest bardzo prawdopodobne.
Święte słowa.... dlatego dziwię się, że ktoś interesuje się jeszcze pompami wody w zamienniku? Data na napinaczu nie gwarantuje tego, że napinacz jest z prawidłowej – niewadliwej serii.
Pasek na powyższym zdjęciu – OE MAZDA. Pasek także musi być świeży, niezleżały.
theboost napisał(a):Dziś w sklepie gość za zestaw:
Odważny sprzedawca....
wilkxt napisał(a):a jest ktoś zainteresowany opisem wymiany kompletnego rozrządu z fotkami, bo nie wiem czy jest sens to opisywać?
Sens jest zawsze, taka fotorelacja jest miło widziana
Nie każdy złapie się za wymianę rozrządu, ale wielu osobom to pomoże.
Pozdrawiam