Silnik zgasł w czasie jazdy czy to poszedł rozrząd?
No to wraz z żoną i szwagrem czekamy na efekt końcowy..uu...żeby się udało...tfu tfu !
- Od: 1 sty 2010, 21:55
- Auto: Opel Vectra 1.8 135KM 1997r
halo,halo!!
tu radio-ochojec....
komunikat specjalny z warsztatowego kanału:
pacjent wybudzony,wszelkie czynności życiowe wróciły do normy,niepokojące dudnienie z dróg oddechowych ustało,wspomaganie organów zwalniających bieg(czyli hamulców) przywrócone.Pacjent na chwilę obecną nie skarży się na żadne dolegliwości i nie sygnalizuje anomalii miganiem lampki kontrolnej GLOW PLUG.
Zaleca się jednak pozostawienie go na OJOM-ie celem pełnego rozgrzania i przeprowadzenia wnikliwej kontroli pooperacyjnej.
P.S.
Instrumentariusz po zabiegu nie doliczył się paru rzeczy....:
klucza nasadowego nr.12
chusty chirurgicznej zielonej
buta męskiego typu mokasyn (lewy)
oraz paru innych pierdół,ale te należy uznać za nikomu niepotrzebne i w sumie można je olać
Trzeba być
,żeby do tej pory siedzieć w pracy 
tu radio-ochojec....
komunikat specjalny z warsztatowego kanału:
pacjent wybudzony,wszelkie czynności życiowe wróciły do normy,niepokojące dudnienie z dróg oddechowych ustało,wspomaganie organów zwalniających bieg(czyli hamulców) przywrócone.Pacjent na chwilę obecną nie skarży się na żadne dolegliwości i nie sygnalizuje anomalii miganiem lampki kontrolnej GLOW PLUG.
Zaleca się jednak pozostawienie go na OJOM-ie celem pełnego rozgrzania i przeprowadzenia wnikliwej kontroli pooperacyjnej.
P.S.
Instrumentariusz po zabiegu nie doliczył się paru rzeczy....:
klucza nasadowego nr.12
chusty chirurgicznej zielonej
buta męskiego typu mokasyn (lewy)
oraz paru innych pierdół,ale te należy uznać za nikomu niepotrzebne i w sumie można je olać
Trzeba być

tadziol napisał(a):Trzeba być,żeby do tej pory siedzieć w pracy
Wypłacisz sobie za nadgodziny 150% wynagrodzenia za postępy w pracy i pracowitość

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

qlesh napisał(a):tadziol napisał(a):Trzeba być,żeby do tej pory siedzieć w pracy
Wypłacisz sobie za nadgodziny 150% wynagrodzenia za postępy w pracy i pracowitość
ja proponuję,żebyśmy w końcu siedli przy browarze i pogadali jak ludzie
Jak to do chałupy?
Toć obiecałeś mi bluebirda z C.O...
wezmę sobie kocyk i podusię..
Najlepiej jutro podjadę, to już będzie ta krata piwa nie?

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

qlesh napisał(a):Jak to do chałupy?Toć obiecałeś mi bluebirda z C.O...
wezmę sobie kocyk i podusię..
noooo...nie wiem,my tu gadu,gadu,a sam zainteresowany milczy????
może się już "znieczulił" ze szczęścia i do klawiatury nie umie dopełznąć
Dokładnie, on teraz bierze znieczulenie, bo jutro się dowie ile zabuli
Po prostu boi się po gf jechać na trzeźwo 

Radio ojciec Tadeusz (czy jako to tam szlo) przeciez ni ebedzie zdzierac z biednych przez los poszkodowanych...
Jeno z AUTO DATA TYCHY 
A tak w ogole to milej popijawy
Tadziol, gadaj co bylo dokladnie w koncu wymienione, bom ciekaw
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
krzych napisał(a):Radio ojciec Tadeusz (czy jako to tam szlo) przeciez ni ebedzie zdzierac z biednych przez los poszkodowanych...Jeno z AUTO DATA TYCHY
nowy wałek rozrządu,pompa wody,pasek rozrządu i jedna dźwignia międzyzaworowa....
reszta to poskładanie wszystkiego zgodnie z wytycznymi producenta
To tragedii nima. I dopsz. Albatros, pochwal sie jeszcze jak to z Data zalatwisz i bedziemy mieli "zyli dlugo i szczesliwie" 
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Sam zainteresowany uczęszcza do roboty na nocki i musi się wyspać w trakcie dnia ...
Jedziemy po mazdzioche

Tramwaj odjezdza o 16:15
Jedziemy po mazdzioche

Tramwaj odjezdza o 16:15
Ostatnio edytowano 9 kwi 2010, 15:28 przez AlbatrosGrodno, łącznie edytowano 1 raz
AlbatrosGrodno napisał(a):<nie powiem>
Ja bym już chciał zacząć jeździć..
Współczucia AlbatrosGrodno – bądźmy dobrej myśli. Rokowania są obiecujące
Jestem stosunkowo nowym użytkownikiem forum i świeżym kierownikiem Mazdy 323f DITD.
Niestety okazało się iż poprzedni właściciel zawitał do nieodpowiedniego sanatorium a tam przepisano jej złe medykamenty
Aktualnie madzia ma przewlekłego Contitech'a oraz rozstrój nerwowy zaworów – jak można przypuszczać nie jeździ tak jak powinna.
Na całe szczęście jestem po telefonicznej konsultacji z ordynatorem oddziału katowickiego Tadziolem i otrzymałem wstępne przyzwolenie na wizytę w następnym tygodniu

Pozdr,
HawkeR
- Od: 27 lut 2010, 18:44
- Auto: Była 323F BJ 2.0 DITD '00
Mazda w domu 
Jeździ,motor pracuje ciszej i nie ma tego dudnienia.
W planach wymiana przegubu,poduszki silnika,oleju,przycisku od klimy i opon wraz z felgami.Powinno hulać
i hamulce działają 
Ps. Nareszcie znalazłem zaufanego mechanika do swojej madzi.Dzięki Tadziol i do zobaczenia wkrótce

W planach wymiana przegubu,poduszki silnika,oleju,przycisku od klimy i opon wraz z felgami.Powinno hulać

Ps. Nareszcie znalazłem zaufanego mechanika do swojej madzi.Dzięki Tadziol i do zobaczenia wkrótce
Ostatnio edytowano 9 kwi 2010, 19:51 przez AlbatrosGrodno, łącznie edytowano 1 raz
AlbatrosGrodno napisał(a):Mazda w domu
W planach wymiana przegubu,poduszki silnika,oleju,przycisku od klimy i opon wraz z felgami.Powinno hulaći hamulce działają
jaka poduszkę masz do wymiany ?, czy dudnienie było spowodowane wytarciem krzywki wałka rozrządu na 1 wydechowym ?
- Od: 2 maja 2009, 19:42
- Auto: Premacy DiTD 2000 r.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/233 ... a8301.html
O tą poduszkę.A może ktoś ma tę łapkę mocującą poduchę na zbyciu to chętnie odkupię po ludzkiej cenie
A dudnienie zapewne było powodem wytarcia ..ale w tej kwestii musi się wypowiedzieć chirurg główny.
Choć czytałem w poradniku DitD że te krzywki łuszczą się w trakcie eksploatacji.
Ps.Panowie i Panie..odczuwam niesamowitą radość z powodu odebrania już sprawnej mazdy.Pomimo problemów natury innej niz moto..cieszymy się iż nasza madzia przeszła kurację odmładzającą i że trafiła do takiego wyśmienitego fachowca T. więcej takich ludzi w kraju !
O tą poduszkę.A może ktoś ma tę łapkę mocującą poduchę na zbyciu to chętnie odkupię po ludzkiej cenie
A dudnienie zapewne było powodem wytarcia ..ale w tej kwestii musi się wypowiedzieć chirurg główny.
Choć czytałem w poradniku DitD że te krzywki łuszczą się w trakcie eksploatacji.
Ps.Panowie i Panie..odczuwam niesamowitą radość z powodu odebrania już sprawnej mazdy.Pomimo problemów natury innej niz moto..cieszymy się iż nasza madzia przeszła kurację odmładzającą i że trafiła do takiego wyśmienitego fachowca T. więcej takich ludzi w kraju !