W Mabi powiedzieli mi, że właśnie z Bydgoszczy mają u siebie w naprawie sporo Mazd właśnie z tym przełącznikiem – tu pewnie jest centrum działalności. Kiedyś można go było kupić na allegro nawet z instrukcją montażu.
Ja kupiłem samochód w listopadzie 2007 r. i jak było zimno to samochód chodził jak żyleta, ale w kwietniu już zaczoł mi strajkować i nie odpalał albo gasł i też nie odpalał, im wyższa temperatura otoczenia tym gorzej się go odpalało. Musiałem wtedy stosować ostre odpalenie poprzez wciśnięcie sprężonego powietrza (w aerozolu) w filtr powietrza i odrazu odpalił – wtedy zawory aż wyją (regulacja zaworów co 5000 km). Ostatnim objawem przed naprawą było to, że musiałem na postoju czy gdziekolwiek samochód trzymać na gazie, nawet hamować się nauczyłem lewą nogą.
Odnośnie podłączeń i obejścia to zawiele nie pomogę – elektryk mi powiedział tylko, że mam napieprzone w instalacji i jak będę miał trochę kasy i schemat instalacji to on mi przywróci prawidłową.
Lecz narazie tego nie będę tykał bo walczę z zawieszeniem i szukam sprężyn na tył do mojej Madzi. Poprzednia mi pękła i rozwaliła cały amortyzator. A samochód stoi na klockach