[ANKIETA] Przebiegi naszych silników, opinie i luźne rozmowy o DiTD...
szary?? a to nie przypadkiem zmieszany olej z płynem chłodniczym? 

A nie na zielono?
Zmieniającego pierwsza reakcja: "Ku..a szary olej kupił"
Ja jak na razie widzę same zalety tej zmiany, chodzi aksamitnie. Już w bańce był szary, raczej na rozlewni go nie pomylili z chłodziwem bo na opakowaniu była nawet uwaga ,że on ma być szary
Zmieniającego pierwsza reakcja: "Ku..a szary olej kupił"
Ja jak na razie widzę same zalety tej zmiany, chodzi aksamitnie. Już w bańce był szary, raczej na rozlewni go nie pomylili z chłodziwem bo na opakowaniu była nawet uwaga ,że on ma być szary
LM to dobre produkty i chwalą sobie mechanicy tak że dobry wybór.
Neonixos666 napisał(a):Riki napisał(a):.....tak szczerze mówiąc nie wiem jak to możliwe, że w dieslu nie widać oleju na bagnecie
raz przekręcisz motor i jest ciemno....
rozumem w CR że po jakimś czasie ale u nas powinno już po paru kilometrach ściemnieć. Albo jest super idealne spalanie że nie ściąga sadzy albo coś nie tak z olejem że nie rozpuszcza jej w sobie.
Do tego jestem przyzwyczajony, ze olej zaraz po wymianie jest juz czarny. Stad moje zdziwienie hehe.
Ps. Olej od 5 lat ten sam stosuje.
Pozdrawiam
mógłby ktoś ściągnąć szkic poradnika i się wypowiedzieć?
viewtopic.php?f=89&t=133638
viewtopic.php?f=89&t=133638
tadziol napisał(a):tak publicznie
ja się nie odważę pierwszy......ban murowany,na osiem lat
wiem że jest do poprawki bo forma miało być inna ale chodzi o treść .
Neonixos666 napisał(a):tadziol napisał(a):tak publicznie
mam wrażenie,że gdzieś to już czytałem....tzn.chodzi mi o zawartą treść
Ja bym usunął to zdanie:
"DiTD jest pierwszym japońskim silnikiem z bezpośrednim wtryskiem, nie jest to tak
dopracowana jednostka jak TDI"
I porobił akapity w "Jak kupić zdrowe DiTD?" bo jest nieczytelnie. Część tekstu z poradnika xANDy ale to chyba nie wada
mimo, że nie mam DiTD przyjemnie się czyta 
"DiTD jest pierwszym japońskim silnikiem z bezpośrednim wtryskiem, nie jest to tak
dopracowana jednostka jak TDI"
I porobił akapity w "Jak kupić zdrowe DiTD?" bo jest nieczytelnie. Część tekstu z poradnika xANDy ale to chyba nie wada
tadziol napisał(a):Neonixos666 napisał(a):tadziol napisał(a):tak publicznie
mam wrażenie,że gdzieś to już czytałem....tzn.chodzi mi o zawartą treść
Większość treści jest ze starego bo uznałem że jest potrzebna, nie podpisuje się pod tym że to ,,mój" poradnik i w ogóle dodałem i poukładałem niektóre części a co nie potrzebne aut.