Migająca kontrolka świec żarowych.
dzisiaj masz P0403 oraz P1182
czyli: • P0403 Exhaust Gas Recirculation Circuit Malfunction
a tego drugiego nie mam w opisówce błędów. musisz poszukać...
czyli: • P0403 Exhaust Gas Recirculation Circuit Malfunction
a tego drugiego nie mam w opisówce błędów. musisz poszukać...
kierownik napisał(a):a tego drugiego nie mam w opisówce błędów. musisz poszukać...
znalazłem na forum:
P1182-brak zasilania zaworu FSO(odcinającego paliwo w pompie wtryskowej)
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=44735
I tu też są błędy opisane:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=92396
- Od: 18 maja 2010, 20:07
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 DiTD 110 KM 2001 r.
czyli: P1182 Fuel Shut Off Solenoid Malfunction
często jeden wynika z drugiego, ale co dalej z tym robić to nie wiem. ja tylko mogę Ci powiedzieć co Ci wymigało
sprawdzałeś tego EGR'a?
często jeden wynika z drugiego, ale co dalej z tym robić to nie wiem. ja tylko mogę Ci powiedzieć co Ci wymigało
sprawdzałeś tego EGR'a?
nic trudnego ja też nie jestem mechanikiem i niedawno udało mi się rozgrzebać i przeczyścić cały dolot, i EGR jeśli chcesz wykręcić sam EGR to będzie Ci potrzebny nie typowy klucz (typowy do wykręcenia tego EGR-a
)
kierownik masz ten klucz w razie czego? che sobie zrobić taki i przydał by się wzór do reki.
kierownik masz ten klucz w razie czego? che sobie zrobić taki i przydał by się wzór do reki.
- Od: 10 paź 2009, 19:16
- Auto: Madzia 626 '99 GW 2,0 DiTD 90KM
ja w GW używam albo większej żaby (jak do hydrauliki), albo francuza. zależy czy to było kiedyś ruszane. jeśli nie, to trochę rzeczy trzeba porozbierać, żeby mieć miejsce na zamach
a jak było ruszane, to powinno pójść łatwo.
aha puki co pracuje bez problemu wyczyściłem przy okazji czyszczenia dolotu wiec miałem miejsce na rozbieg
zacznę się o to martwić jak zacznie znowu migać lub za jakieś pół roku żeby sprawdzić co tam słychać.
- Od: 10 paź 2009, 19:16
- Auto: Madzia 626 '99 GW 2,0 DiTD 90KM
A u mnie kiedyś tak migała kontrolka, z tego co pamietam to (jestem laikiem więc nie znam fachowych nazw) listwa od zaworów miała zwarcie z silnikiem fachowiec podłożył podkładkę i jest ok, ale to było ze 3 lata temu więc coś mogłem pokręcić.
- Od: 7 sie 2006, 18:33
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD 1998r.kombi
Też tak sobie pomyślałem. paliwo leję na lotosie diesel dynamic, więc może aż takie złe to ono nie jest. Poza tym, to kurna ciężko o dobrego fachowca. Nawet nie mają takiej opcji żeby moją Madzię podpiąć do kompa.
- Od: 9 lip 2008, 08:55
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD '00
jednak wczoraj ponownie kontrolka dala o sobie znac,nie wiem gdzie szukac przyczyny bo dalej wyblyskuje ten sam blad 0403 :/ moze macie inne spostrzeżenia?bububu831 napisał(a):Wymyłem co sie dalo, łącznie z EGR,oczywiscie wszystko zasyfione odmą i czekam na reakcje kontrolki:)chociaż wolałbym żeby sie nie zaświecila:/
- Od: 11 sie 2009, 11:19
- Auto: mazda premacy 2.0 ditd 01' po lifcie 292000 km