Mazda śmiga pięknie, może nawet lepiej niż sporo przed wymianą, recyrkulacja spalin wyleciała i na pamiątkę tylko EGR został jako zaślepka w kolektorze

www.mazdaspeed.pl
smile napisał(a): ciekawe czy silnik będzie dogrzany.
smile napisał(a):Duży obieg może być mniej wydajny
smile napisał(a):Radiator cap valve opening pressure [kPa ] {kgf/cm2}: 94 – 122 { 0,95 – 1.25 a więc 1,1 +– 0,15 }
to wam napisze latemYgooR napisał(a):czy może mieć jakieś inne skutki
YgooR napisał(a):bo system chłodzenia obliczony jest na ~1 bar
boczek86 napisał(a):wlaczalem silnik to lecialo ciurkiem nie bylo to super wielkie cisnienie wiec w sumie ten 1 bar to szalu niema.
YgooR napisał(a):He he odkręć sobie korek na chłodnicy po rozgrzaniu to zobaczysz czy jest szał
Michał napisał(a):Mam małe pytanko, a mianowicie ostatnio odkręciłem sobie na rozgrzanym silniku korek wlewu oleju, żeby sprawdzić czy leci dym i buczy czyli kwestie szczelności podkładek pod wtryskami. Dymu nie było, ale lekko buczało i co mnie zastanowiło – chlapało olejem... No może ciężko to nazwać chlapaniem, ale malutkie kropelki oleju rozsiewało po całej okolicy. Dodam tylko jeszcze że Mazda miała bezpośrednio przed tym sprawdzeniem wymieniany olej, przejechałem ją z warsztatu do domu z 10 km i od razu sprawdziłem, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie... I teraz pytanie: to raczej normalne czy coś z moim DiTD nie tak? I czy wobec takiego stanu rzeczy moje podkładku są szczelne? Jak nie ma dymu ale jest buczenie lekkie... Pozdrawiam!
Neonixos666 napisał(a):YgooR napisał(a):He he odkręć sobie korek na chłodnicy po rozgrzaniu to zobaczysz czy jest szał
tylko nie róbcie tego w domu
Michał napisał(a):I teraz pytanie: to raczej normalne czy coś z moim DiTD nie tak?
Jasiu19 napisał(a):boost sensor na rurze od icka
smile napisał(a):Ułamany króciec / nie założony wężyk wychodzący na BOOST SENSOR?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6