Czy to jest zawór wastegate? Jeżeli tak to gdzie jest ta magiczna dźwigienka?

www.mazdaspeed.pl
sboard napisał(a):jak dużo siły trzeba użyć, aby ruszyć tę dzwigienkę? U mnie wydaje się wogóle nie ruszać
*cichy* napisał(a):Popatrzę jutro.
Riki napisał(a):sboard napisał(a):jak dużo siły trzeba użyć, aby ruszyć tę dzwigienkę? U mnie wydaje się wogóle nie ruszać
Sporo... najlepiej zdjąć termiczną obudowę turbiny.. (jest wygodniej ja rozruszać chociaz ja juz jej nie tykam.. lepiej jak stoi w odpowiednim polozeniu)
Jak masz silnik RF2A to raczej kombinerkiKaszpir napisał(a):A jeżeli wszystko jest sprawne to powinno dać się poruszać tym popychaczem ręcznie czy potrzebne są np. kombinerki?
*cichy* napisał(a):Witam ponownie
Dźwigienka ani drgnie. Chyba jest coś nie tak. Mam inne pytanie.
Czy w Waszych DiTD słychać charkterystyczny gwizd turbo ( jak w ciężarówkach)? Miałem comprex'a to tam też było słychać ten gwizd a w DiTD nie słychać.
Jednoznacznie mówiąc – zdecydowanie za późno.*cichy* napisał(a):Dźwigienka przesuwa się w stronę turbo dopiero przy "czerwonym polu".
no bo jakby chodził nieco bez turbo?*cichy* napisał(a):Ogólnie samochód nie ma 'buta".
xANDy napisał(a):no bo jakby chodził nieco bez turbo?
xANDy napisał(a):jednoznacznie mówiąc – zdecydowanie za późno.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6