2.0 DiTD 110 '01 kontrolka świec żarowych

Postprzez CrisTo » 25 kwi 2015, 13:30

Witam serdecznie wszystkich użytkowników!

Od trzech tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem mazdy. Samochodzik stał pod chmurką ponad pół roku po sprowadzeniu zza zachodniej granicy. Wiadomo, płyny, filtry,paski wymienione na oryginały.
Jednak po przejechaniu około 200 km zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych. Samochód odpala bez problemu, dynamika jest bez zarzutów, płynnie chodzi na każdym biegu. Po podłączeniu pod komputer mechanik powiedział, że nie znalazł żadnego błędu i na wszelki wypadek wszystkie świece osobiście sprawdził zapierając się, że nic nie ma. Kontrolka zgasła ale po kolejnych 200 km znowu zaczęła mrugać.
Co może być tego przyczyną?

Z góry dziękuję za odpowiedź :).
CrisTo

Postprzez Neonixos666 » 25 kwi 2015, 19:19

jak miga to błąd na pewno jest, świece żarowe nie mają tu nic do gadania. Jak nic się nie dzieje to obstawiam błąd zaworu EGR P0403
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez jony » 10 lip 2015, 20:20

Witam Was!

Od niedawna mam mazdę 626 w 2.0 ditd. mam problem z kontrolką świec żarowych. Samochód nie odpala, a ona tak jak wcześniej świeciła, teraz nie świeci. Gdzieś robi się ciągle zwarcie i nie mogę go zlokalizować. Sprawdzałem na kilku bezpiecznikach i pali mi wszystkie. Spalił mi się bezpiecznik inj. 30 A., który znajduje się przy akumulatorze. Sprawdzałem wszystkie przekaźniki, które się znajduję pod siedzeniem pasażera. Przy pompie hamulcowej i przy chłodniczy. Wszystkie działają. Jak założę nowy bezpiecznik pali się w 3 sekundy. Chcę to spróbować zrobić sam. Jesteście w stanie mi pomóc. Gdzie szukać?? Będę zobowiązany.

Z góry dziękuję.

Janek.
jony

Postprzez jarek-ekonomik » 10 lip 2015, 20:57

Myślę , że najlepszym rozwiązaniem Twojego problemu będzie strażacka koleszko...

Pozdrawiam Kotek
Początkujący

Od: 12 cze 2016, 20:21