witam wszystkich posiadam mazde 626 2.0 ditd z 1999 r.
Od jakiegoś czasu zauważyłem ze coś niepokojącego dzieje sie z z moja madzia a mianowicie przy spokojnym dodawaniu gazy miedzie obrotami 1800 a 2200 szarpie mi strasznie i tak sie dzieje tylko jak powoli dodaje gazu, na zimnym silniku i na ciepłym jednakowo szarpie
Z góry dziękuje za pomoc
silnik ciągle szarpie
Strona 1 z 1
A robiłeś coś już w kierunku wyeliminowania problemu?
Kiedy wymieniałeś filtr paliwa? U mnie to właśnie była przyczyna problemu (na zimnym szarpał częściej, ale na ciepłym też się zdarzało).
Więc możesz zacząć od wymiany, nie zaszkodzi, a koszt niewielki
Gorzej jeśli zasysasz cały ten syf z paliwa i baku dalej....wtedy może już być niewesoło. Ale nie ma co wyrokować
Kiedy wymieniałeś filtr paliwa? U mnie to właśnie była przyczyna problemu (na zimnym szarpał częściej, ale na ciepłym też się zdarzało).
Więc możesz zacząć od wymiany, nie zaszkodzi, a koszt niewielki
Gorzej jeśli zasysasz cały ten syf z paliwa i baku dalej....wtedy może już być niewesoło. Ale nie ma co wyrokować
Narazie nic z tym nie robiłem bo to dopiero co sie zaczęło
filtr miałem wymieniany już ponad rok temu... Może ma wpływ na to ze jakieś 2 tygodnie temu byłem w Niemczech i tam tankowałem na jakiś bliżej mi nieznanych niemieckich stacjach
narazie zmienię filtr i zobaczymy co to będzie
filtr miałem wymieniany już ponad rok temu... Może ma wpływ na to ze jakieś 2 tygodnie temu byłem w Niemczech i tam tankowałem na jakiś bliżej mi nieznanych niemieckich stacjach
narazie zmienię filtr i zobaczymy co to będzie
-
bocian1123
Zatankowałem dzisiaj na innej stacji paliwa i jest poprawa szarpie zdecydowanie mniej 
-
bocian1123
Wymień ten filtr też.
Strona 1 z 1