witam
coś mi madzia ostatnio osłabła i od paru dni grzebie i szukam mocy,znalazłem pęknięty jeden wężyk z selenoida do puszki ale to wiele nie zmieniło.
ale do rzeczy ciekawi mnie Boost sensor odpowiedzialny za dawkowanie paliwa,,z dołu'' wyjąłem dziś go i zacząłem pomiary -podłączyłem miernik 2K oma i pokazuje 565(zewnętrzne piny) ,wartość pozostaje bez zmian nawet jak mocno dmucham lub ssam-czy w ten sposób go sprawdzę???
Dodam że madzia dymka nie puszcza wcale co mnie martwi(za mało paliwka?),jak podczas jazdy odłączyłem BS to było znacznie gorzej,więc kto kiedyś robił pomiar BS na forum nic nie znalazłem
sprawdzenie boost sensora DITD RF2A-jakie wartości?
Strona 1 z 1
właśnie zmierzyłem wartości napięcia ..ten pin środkowy w BS ma zmienne napięcie i na obrotach jałowych jest około 2,60 v(na zewnętrzych 5 v) ,jak depłem ponad 3000 to podskakuje do około 3,5 v,więc pewnie to jest sprawne....jutro dodatkowo wymienię filtr paliwa ma już 3 lata (przebieg 15000),następnie wyczyszczę IC-jak wymiana filtra nie pomoże....żadnych dziwnych nieszczelności nie znalazłem,brak zapoceń i innych wycieków,słynne kolanko przy ssącym już dawno zmienione.....dziwi mnie to że nie puści żadnego dymka nawet przy 4000(wcześniej były bąki)..cięgno turba chodzi dobrze ,nawet drgnie jak się depnie na luzie....sam już nie wiem ,aha dolotu jeszcze nie czyściłem ,za to egr zaślepiony zaraz po zakupie ponad 3 lata wstecz 
Madzia 626 Gf diTd-101 KM 1999 r
seba626 napisał(a):moze filtr powietrza tez nie byl wymieniany???
co rok nowy co 5 tyś
zacząłem już podejrzewać paliwko od 2 lat mam stałego ,,dostawcę''
mozesz zaczac od ukladu paliwowego, nie zaszkodzi jak zajrzysz do zbiornika paliwa, na wlocie i wylocie do pompy masz dwa sitka(mozna to wszystko przejrzec i wyczyscic)
dzis filtr paliwa zmieniony z knechta na jc ,smoka z baku wyjąłem ale tu było ok,wylot z pompy przedmuchany,wlotu nie dałem rady,w kazdym razie jest lepiej -wygląda na to że paliwowy był brudny.Teraz jak będzie więcej czasu to icek wyjmę
tu już sporo zabawy jest
Strona 1 z 1