Witam. Mam problem z moją Mazdą 626 DITD 1998r. Była ostatnio na wymianie podkładek pod wtryskami, uszczelki pokrywy zaworów, uszczelniacza wału korbowego, wymianie rozrządu I dzisiaj patrzę i znowu widzę wycieki oleju...
Czy jest możliwe ,żeby wyciek był spod uszczelki kolektora dolotowego? Bo już mi się kończą pomysły. Bo własnie okolice kolektora są mokre.
Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi co jeszcze można sprawdzić.
Ubytek oleju na bagnecie też jest znaczny na 1000km około 1cm ubyło.
Uszczelka kolektora dolotowego czy coś innego?
Strona 1 z 1
Najlepiej jak byś dał zdjęcia tego wycieku, na pewno nie jest to uszczelka kolektora ssącego, bardziej obstawiam na wyciek albo z uszczelniaczy wtrysków albo z pod tej dostawki głowicy w którą wchodzą przewody do wtryskiwaczy.
Neonixos666 napisał(a):dostawki głowicy w którą wchodzą przewody do wtryskiwaczy.
mi sie poci w tym miejscu juz dawno, a moze wiesz czy pod tym elementem jest jakas uszczelka czy czos innego uszczelniajacego?
- Od: 25 lip 2010, 10:53
- Auto: Mazda 323f BJ '98 2.0ditd 90KM +
jest tylko sylikon.
moze wkoncu wezme sie za wymiane podkladek pod wtryskami i przy okazji to uszczelnie
- Od: 25 lip 2010, 10:53
- Auto: Mazda 323f BJ '98 2.0ditd 90KM +
jak już będziesz miał to na wierzchu to można się za to wziąć, zaopatrzyć się trzeba w dobry sylikon wysokotemperaturowy oraz dobrze oczyścić rowek w który wchodzi silikon.
Czy dymienie na zimnym silniku oznacza na 100% uszkodzone podkładki pod wtryskami? Bo taki objaw dziś rano zauważyłem pod odkręceniu wlewu oleju.
-
Motoryzacja1984
Na gorącym to tak ale na zimnym to coś nie tak. Jest to zapach spalin?
pisałeś że podkładki pod wtryskami były wymienione wiec nie powinno być problemu. Dasz te zdjęcie wycieku bo w szklanek kuli baterie siadły
pisałeś że podkładki pod wtryskami były wymienione wiec nie powinno być problemu. Dasz te zdjęcie wycieku bo w szklanek kuli baterie siadły
Strona 1 z 1