Problem z odpaleniem – rozrusznik? zapłon?
Strona 1 z 1
Nie znalazłem podobnego problemu na forum. Dziś po powrocie z pracy postawiłem mazdę przed garażem.Za około 3 godzinki wróciłem żeby ją wstawić lecz auto nie odpala. Włączam zapłon, gasną wszystkie potrzebne kontrolki w tym naładowania świec żarowych i próbuje przekręcić dalej kluczyk. Lecz niestety rozrusznik w ogóle nie kręci, słyszę tylko charakterystyczne, ciche stuknięcie pod maską i drugie gdy wyłączam zapłon. Bezpieczniki sprawdzone – są ok. Zauważyłem natomiast, że przy włączonym zapłonie, gdy otworzę maskę, w okolicach rozrządu słuchać powtarzające się 2 stuknięcia, chyba coś związanego z prądem
od jakiegoś czasu szczęśliwy[ b]NIE[/b]posiadacz mazdy – polecam wszystkim to samo
- Od: 29 paź 2009, 19:56
- Auto: MAZDA 626 2.0 TDVI '99
Nie wiem czy Ci pomogę, ale jakieś pół roku temu miałem podobny problem, okazało się, że poszedł mi kabelek odchodzący od rozrusznika, wystarczyło wymienić na nowy i wszystko wróciło do stanu pierwotnego... ewentualnie może coś z masą, może trzeba klemy oczyścić itp.
- Od: 1 mar 2010, 18:21
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM '98 Hatchback
Strona 1 z 1