witam mam taki problem gdyz ustawiłem rozrzad i mysle ze jest cos zle na wałkach rozrzadu ustawiłem dobrze ale ciekawi mie jak powino byc na wale korbowym ustawine na kole pasowym jest wciecie a na obudowie sa dwa znaki jest oznazcone tak (są ze trzy kreski i jest wybita cyfra (10) albo (0) nie pamietam dokladnie i za tym pare kresek i jest litera( T) na co powinno byc ustawione koło zembate wału korbowego prosze o pomoc
Edit by MazDarek – przenoszę do GF
znaki i punkty rozrzadu (626 98r 2.0)
Strona 1 z 1
Witam a jakie a masz objawy?moze ktos z naszego forum doda dokladny schemat ustawienia rozrzadu 2,0 FS do tego posta,mysle ze sie przyda.Ja tez mialem problem ze wlasciwym ustawieniem rozrzadu dopiero w ASO ustawili mi to dobrze,ale kurcze mialem to rozebrane i cechy pasowaly idealnie a silnik chodzil jakos dziwnie wiec nie wiem jak oni to robia-moze jest jakas metoda???Za wszelkie Info bede bardzo wdzieczny-Pozdrawiam
- Od: 27 lut 2010, 21:35
Może to pomoże: http://zapodaj.net/29bdfacb7978.jpg.html
- Od: 26 sie 2009, 08:22
- Auto: 626 GW 98` 2.0 HP
Mnie tez po wymianie na nowy chodzila gorzej jak na starym,ale wiesz co zrobilem dopiero 200 kilometrow po tej wymianie i bardzo sie poprawila praca silnika,Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 18 mar 2010, 14:51 przez Krzysiek Mazda, łącznie edytowano 2 razy
Witam kolega chce sobie wymienic rozrzad w 1,8 FS bede mu pomagal
moje pytanie znaki na kolach rozrzadu maja byc rowno z gorna czescia glowicy albo troche ponizej,ma ktos moze dokladny schemat i jaki powinien byc naciag paska chodzi mi o naciag pomiedzy gornymi kolami rozrzadu jak to zrobic dokladnie?Bardzo byl bym wdzieczny za instrukcje po Polsku krok po kroku
Pozdrawiam
Strona 1 z 1