Obroty problem
Strona 1 z 1
Witam!! mam problem z obrotami,mechanik powiedział ze krokowy kupiłem drugi wraz z przepustnico przełożyłem krokowy,a tu dupa to samo,obroty skaczą,czy jest jakaś procedura krokowego,robiłem reset przez odłączenie aku,tez dupa,reset przez w wyjecie dwóch bezpieczników tez dupa,jeszcze tylko zostało sprawdzić błędy przez diodę,auto ma gaz na gazie to samo,a jeszcze dolałem dziś płynu bo mówią ze to tez przez to hmmm dolałem i tez dupa,a odkręciłem krokowy i podłączyłem kostkie jak przekręcę stacyjka to widać ze krokowy działa rusza się grzybek,tylko ze podniesie się i chowa po chwili,sprawdzałem czy dochodzi napięcie do krokowego,dochodzi,jedynie co mnie zaniepokojenie to czujnik w filtrze powietrza nie miał tych 14volt hmm.Kolega ma tako samo mazdę tylko ze 1.8 wzielem od niego krokowy to samo,przepływomierz to samo nic nie pomogło.
- Od: 8 paź 2016, 18:39
- Auto: Mazda 626 2.0
płyn jest sprawdzałem i w chłodnicy i w zbiorniczku wyrównawczym,dolot szczelny jeszcze sprawdzam czy obejmy są po dokręcane,dziś bylem jeszcze raz zobaczyć chciałem sprawdzić błędy tylko ze moim oczom okazało się brak pinów do sprawdzenia,jest ich 15 a tych do sprawdzenia niema,dziwne.Jeszcze dodam ze jak w pinach połączyłem GND z +B to spalił się bezpiecznik.
Hej!! problem z obrotami został rozwiązany w 99% w moim 626,mechanik znalazł dwie usterki,pierwsza taka ze dysze od gazu dwie były tak luźne w kolektorze ze zaprowadził do gazownika,druga sprawa ze egr stal tak dęba ze ani drgną,postanowił go zaślepić,wiec obroty już tak nie skakały góra dol,wiec jest dobrze ale nie do końca wymieniłem jeszcze krokowy który zakupiłem do zamiany,zamieniłem obroty się jeszcze lepiej poprawiły ale nie do końca,jest tak teraz ze obroty delikatnie jeszcze skaczą,postaram się wstawić filmik o co kaman,zauważyłem ze jak chodzą wycieraczki nawiew na 2 i podgrzewanie szyby przy pracującym silniku obroty są bardzie stabilniejsze co radzicie.
Witam!
podłączę się pod temat obrotów... od wczoraj mam ten sam problem z obrotami tylko na wysokich chodzi ale jak puszcze gaz to zaraz spada i gaśnie albo się dusi . jakis czas temu zapaliła mi się kontrolka silnika podlączyłem sie pod kom pojawił sie symbol HO2S Bank 1sensor1 skasowałem i jeździłem dalej później też sie zapalała niekiedy sama gasła niekiedy klemę odlączylem i było oki do wczoraj
wczoraj mi sie zapalila przed praca i juz po pracy nie szlo jechać choć teraz się nie pali to Madzia traci obroty
. Gdyby ktoś coś wiedział to z góry dzięki
poz Artur
podłączę się pod temat obrotów... od wczoraj mam ten sam problem z obrotami tylko na wysokich chodzi ale jak puszcze gaz to zaraz spada i gaśnie albo się dusi . jakis czas temu zapaliła mi się kontrolka silnika podlączyłem sie pod kom pojawił sie symbol HO2S Bank 1sensor1 skasowałem i jeździłem dalej później też sie zapalała niekiedy sama gasła niekiedy klemę odlączylem i było oki do wczoraj
poz Artur
- Od: 11 sty 2015, 19:33
- Auto: Mazda 626 GF 1.8 100KM 2001
jeśli podłączyłeś się pod komputer to powinno pokazać co jest zepsute no tak,z tego co piszesz to po prostu silnik nie trzyma obrotów sprawdź wszystkie wężyki od pod ciśnienia,jakiś problem jest z przepustnico pewnie jakiś czujnik tps krokowy itp .
Dopisano 23 paź 2016, 17:06:
z tego co znalazłem HO2S na gogle to sonda lamda
Dopisano 23 paź 2016, 17:06:
z tego co znalazłem HO2S na gogle to sonda lamda
Strona 1 z 1