Osłona Silnika Mazda 626
Strona 1 z 1
Witam. Mam takie pytanie czy do Mazdy 626 2.0 benzyna FS da się założyć taka plastikowa osłonę silnika jak w Premacy. tam jest tez 2.0 benzyna FS wie c chyba nie powinno być problemu, czy ktoś możne wie jak to jest mocowane. Poniżej przedstawiam zdjęcie Premacy z taka właśnie osłona i sama osłonę. Bardzo mi się podoba taka osłona i dlatego chciałbym wiedzieć czy jest to możliwe możne ktoś już to zakładał. Proszę o wasze przemyślenia.
-
lalusx
Na moje oko to jest tam FS ale z inną pokrywą zaworów. I musiałbyś ją pewnie wymienić na taką od Premacy. Zapewne pasowałaby.
Przykładowo korek wlewu masz wyniesiony wyżej niż w 626, dodatkowo ta osłona mocowana na 4 śruby. Które w coś trzeba wkręcić. I pewnie pokrywa zaworów z Premacy ma takie mocowania.
Nie mniej dla mnie takie plastiki zawsze były problemem w innych autach, ale co kto woli:)
Przykładowo korek wlewu masz wyniesiony wyżej niż w 626, dodatkowo ta osłona mocowana na 4 śruby. Które w coś trzeba wkręcić. I pewnie pokrywa zaworów z Premacy ma takie mocowania.
Nie mniej dla mnie takie plastiki zawsze były problemem w innych autach, ale co kto woli:)
- Od: 23 lut 2014, 21:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM 1998r sedan
Znalazłem taka pokrywę zaworów w prawdzie jest to Mazda 323 ale jest to tez silnik 2.0 benzyna FS taki sam jak w Premacy czy 626. pokrywa ma faktycznie 4 dodatkowe mocowania na ta plastikowa osłonę. Ale czy ktoś może potwierdzić na 100% ze będzie ona pasowała do 626 bez problemu ze oprócz tych dodatkowych mocowań niczym się nie rożni bo zauważyłem ze inaczej idą kable WN i ze nie ma kopułki od zapłonu.
-
lalusx
Strona 1 z 1