przez bitelsik » 29 kwi 2014, 17:09
Tak, jest LPG, sekwencja. Dziś rano odpalałem auto w garażu i chyba słyszałem pracę pompy po włączeniu zapłonu, po całonocnym postoju w garażu auto odpala dość szybko, problem jest po godzinie w zwyż, przy odpalaniu po pracy (8 godzin postoju) też jest problem.
Wieczorem wyjmę pompę z baku i sprawdzę czy przy ciepłym silniku też pompa pracuje na włączonym zapłonie, bo nie jestem pewien.
A więc tak, udało mi się wymontować to urządzenie zabezpieczające, auto odpala bezpośrednio z kluczyka. zdemontowałem tylną kanapę (w sedanie kilka sekund), odkręciłem osłonę i nasłuchiwałem. Na ciepłym silniku, po włączeniu zapłonu nie słychać pompy, pracuje dopiero po rozruchu silnika. Jak pisałem wcześniej, rano wydawało mi się, że słyszę tą pompę, ponowię próbę dopiero jutro rano, teraz będę wiedział na 100 %, bo wszystko jest na wierzchu.
Jeszcze jedno, w czasie pracy pompa wydaje dziwny dźwięk, raz wyższy, raz niższy, nie wiem czy to normalne. W zbiorniku ponad 20 litrów benzyny, auto na benzynie jeździ normalnie, ładnie się zbiera po depnięciu.
Jakieś pomysły? Czy winna jest pompa paliwa? Czy to normalne, że na ciepłym silniku nie pracuje pompa po włączeniu zapłonu, tylko dopiero po odpaleniu? Na zimnym sprawdzę dokładniej jutro.
Dopisano 30 kwi 2014, 14:26:
Dziś rano odpalałem auto w garażu, po przekręceniu zapłonu słychać jakiś dźwięk, ale dźwięk ten wydobywa się spod maski, pompa nie pompuje na samym zapłonie. Po przekręceniu zapłonu dźwięk słyszałem przez około 2 sekundy, za drugim razem może niecałą sekundę, po trzecim przekręceniu zapłonu nic już nie było słychać.
Pompa nie pracowała, ale silnik odpalił normalnie, bez długiego kręcenia.