Co jak pęknie pasek rozrządu
Strona 1 z 1
Będziesz mógł sobie zezłomować autko, bądź kupić nowy silnik...
Aczkolwiek jeżeli zorientujesz się odrazu że pasek pękł i wyłączysz silnik natychmiast to może nic poważnego sie nie stanie.
Oszczedzasz na rozrządzie?
Aczkolwiek jeżeli zorientujesz się odrazu że pasek pękł i wyłączysz silnik natychmiast to może nic poważnego sie nie stanie.
Oszczedzasz na rozrządzie?
iwon44 napisał(a):Nie ma rozrządu bezkolizyjnego. Nawet łańcuch się wyciąga i w końcu trzeba go wymienić.
pozdrawiam
Chyba Ci się pomyliło i chciałeś napisać bezobsługowy, to fakt nawet łańcuch nie jest bezobsługowy, bo jeśli twierdzisz że nie ma rozrządu bezkolizyjnego to słabo się orientujesz troche..

A w naszych silnikach 1.8 i 2.0 PB według różnych źródeł to właśnie rozrząd jest bezkolizyjny, nie wiem czy ktoś z forum się o tym przekonywał.
Siemka
Ja mam mazda 626 gf 2.0 16V 115KM i u mnie jak pasek pękł to samochód zgasł zapalił się check i tyle.Samochodu nie można było odpalić, laweta nowy rozrząd i po kłopocie
Nic więcej się nie popierniczyło
może akurat miałem farta pzdr
Ja mam mazda 626 gf 2.0 16V 115KM i u mnie jak pasek pękł to samochód zgasł zapalił się check i tyle.Samochodu nie można było odpalić, laweta nowy rozrząd i po kłopocie

Nic więcej się nie popierniczyło

motory mazdy napędzane paskiem na ogół są bezkolizyjne nie dotyczy diesla
galaxy s3-tapatalk®
galaxy s3-tapatalk®
Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)
nie ma w 100% bezkolizyjnego – ale w silnikach mazdy jest duża szansa ze nic się ze sobą nie spotka – ale mając pecha można sobie zepsuć parę zaworów
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
iwon44 napisał(a):Będziesz mógł sobie zezłomować autko, bądź kupić nowy silnik...
Po czym wnosisz, miałeś styczność z GF 2.0 benzyna, czy to takie Twoje gadanie? Zezłomować auto, nowy silnik, nie przesadzaj są inne metody.
Już gdzieś pisałem, ale napisze jeszcze raz. Podczas remontu, już po splanowaniu głowicy, sprawdziliśmy wszelkie możliwe położenia wałków rozrządu& wału. Nie było kolizji, Jak duuużo nagaru by było osadzonego, to wtedy może by coś się ugięło troszkę.
Jak by nie było, przeciąganie z wymiana rozrządu odradzam. Dodam, ze nie tylko pasek się liczy, ale każdy podzespół rozrządu.
To tak jak z butami, podeszwa starta, ale jeszcze z miesiąc pochodzę, a za miesiąc się okazuje ze pięta obdarta i krew się leje
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
Strona 1 z 1