Witam wszystkich,pytanie jak w temacie,jakie macie kolory wtryskiwaczy benzynowych i czy jest różnica miedzy nimi?Ja u mojej madzi zauważyłem podczas ostatnich prac że na cylindrze 1i2 są koloru fioletowego a 3i4 brązowego.Czy to normalne ?Pytam ponieważ mam problem z pracą na PB tzn czasem przy stałej jeździe samochodem szarpnie,przydusi a dodam że na LPG auto w całym zakresie obrotów jedzie prawidłowo.Wymienione świece ,przewody WN(NGK),wyczyszczona przepustnica i krokowy(w końcu równe wolne obroty:))wymieniona uszczelka kolektora i przepustnicy,pomierzona cewka zapłonowa i krokowy,sprawdzona lambda oraz przepływka,wymieniony filtr paliwa i pompka paliwa.Jedyne co zauważyłem to dwa środkowe wtryski wyszły mi z kolektora z uszczelniaczami(luźno osadzone w kolektorze) i te różne kolory wtryskiwaczy oraz słyszalne syczenie podczas nagłego dodania gazu z wolnych obrotów(został mi już tylko egr do sprawdzenia czy tam nie bierze powietrza)Zasysanie słychać tylko podczas nagłego dodania gazu na max. ,jak dodaje miarowo to silnik ładnie wkręca się na obroty.A i zauważyłem duże pęknięcie na gumie przed filtrem powietrza,ale to chyba by nie miało takiego wpływu na to syczenie?Czy da się jakoś w domowych warunkach sprawdzić wtryskiwacze?Pozdrawiam wszystkich i proszę o jakieś porady.
PS.silnik 1840 90km 1998rok
problem z szarpaniem na benzynie-czy to wtryski?
Strona 1 z 1
samuraj napisał(a):Jedyne co zauważyłem to dwa środkowe wtryski wyszły mi z kolektora z uszczelniaczami(luźno osadzone w kolektorze)
Rozwiń jeśli możesz, może w tym siedzi problem??
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
Proszę o poprawne nazwanie tematu.
Wtryskiwacze są osadzone w takich pierścieniach które są wciśnięte w kolektor ssący.Dwa z tych pierścieni są luźno osadzone w kolektorze i wyszły mi razem z wtryskami przy demontażu listwy wtryskowej.Pozostałe dwa zostały w kolektorze(wyszły same wtryskiwacze).Dodam że jadąc dziś do i z pracy auto bardzo szarpało i dławiło się na benzynie powyżej 2000obr. Przy wciśnięciu pedału gazu do oporu auto prawie stawało w miejscu, brak mocy i ciągu by za moment wejść na obroty i znowu dławienie(taki efekt jakby ktoś mnie trzymał i puszczał i tak wokoło).Jest możliwość domowego sposobu sprawdzenia wtryskiwaczy oraz ich przeczyszczenia?Czy może wina tkwi w różnicy kolorów tych wtryskiwaczy(różne modele)?Oczywiście na LPG auto jedzie bezproblemowo.Tak myślę czy nie zabrudziłem wtryskiwaczy podczas czyszczenia kolektora ze starej uszczelki bo w początkowej fazie nie demontowałem listwy?Filtr paliwa wymieniony ,pompka od reno clio2(ze względu na koszt mazdowskiej)
Ps.nie wiem jak zmienić nazwę postu na stronie początkowej
Ps.nie wiem jak zmienić nazwę postu na stronie początkowej
- Od: 6 gru 2012, 20:43
- Auto: mazda 626gw 1998 1800cm
pb+lpg vialle 225tyskm
Strona 1 z 1