Panowie, muszę tam się dostać przed albo po pracy, a niestety w tych godzinach w tygodniu ciężko się jedzie przez stolicę.
Ale skoro twierdzicie, że warto o może jakoś ogarnę temat – dzięki za info.
Tylko mnie jeszcze interesi jedna zagwostka – ile taka regulacja może kosztować? Może rzeczywiście do nich jutro zadzwonię.
Regulacja zaworów 2.0 FS jak i co ile km?
1, 2
Jaksa trasę Praga-Bronisze pokonuje przynajmniej dwa razy dziennie więc da się 
Regulacja zaworów nie jest skomplikowana więc się spróbuj umówić na sobotę, dawno nie byłem więc nie wiem czy jeszcze w soboty robią.
Regulacja zaworów nie jest skomplikowana więc się spróbuj umówić na sobotę, dawno nie byłem więc nie wiem czy jeszcze w soboty robią.
Witam, podłączam się do wątku. Czytając manuala (silnik FS 2.0 115 KM 97 r.) są tam czynności pomiaru luzów zaworów oraz regulacja luzu przyrządem specjalnym.
Moje pytanie jest jak wyregulować luzy bez tego przyrządu?
Dopisano 6 maja 2013, 11:56:
znalazłem
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=424&t=125909
Moje pytanie jest jak wyregulować luzy bez tego przyrządu?
Dopisano 6 maja 2013, 11:56:
znalazłem
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=424&t=125909
- Od: 9 sie 2012, 11:40
- Auto: mazda 626 GF (97') 2.0 115 km pb+lpg
Żebyś kolego się za bardzo nie rozpędzał z odpukać ściąganiem wałków.
Do samych pomiarów, ewentualnej regulacji zdejmujesz pokrywę górną, szczelinomierz i do dzieła. Tylko w odpowiednich pozycjach wychylenia krzywki trzeba robić pomiar, wyjecie płytek zaworowych też nie stanowi większego problemu bez odkręcania wałków. Przyrząd do wyjęcia płytki to śrubokręt płaski lub 2. Spierasz na rancie szklanki i dociskasz( tylko z czuciem), a do wyjęcia płytki srobkręt, ale czasem mini wysięgnik z magnesem neodymowym się przydaje.
Do samych pomiarów, ewentualnej regulacji zdejmujesz pokrywę górną, szczelinomierz i do dzieła. Tylko w odpowiednich pozycjach wychylenia krzywki trzeba robić pomiar, wyjecie płytek zaworowych też nie stanowi większego problemu bez odkręcania wałków. Przyrząd do wyjęcia płytki to śrubokręt płaski lub 2. Spierasz na rancie szklanki i dociskasz( tylko z czuciem), a do wyjęcia płytki srobkręt, ale czasem mini wysięgnik z magnesem neodymowym się przydaje.
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
1, 2