Co potrzebne do wymiany rozrządu? Napiacz i pasek rozrządu wystarczy?
Strona 1 z 1
Prosze o podpowiedz co potrzebuje do wymiany rozrządu chodzi mi o wszystkie część nie tylko napinacz i pasek tylko wszystkie. Jeżeli jest link na forum to prosze o podanie bo siedze juz trzeci dzien na forum i do mojego autka nie znalazłem info. Mazda 626 2.0 1999r benzyna 115kM model GW. przy okazji czy ta operacja wymiany jest trudna bo bede musiał prawdo podobnie wykonać to sam robiłem już wymianę paska rozrządu z dwa razy ale mazda to troche inna Japonka wiem to z doświadczeń kiedy przyniej cos robię i czytania forum
Ostatnio edytowano 1 paź 2007, 21:51 przez piotrson, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 27 wrz 2007, 17:33
- Auto: Mazda 626 1999r 2.0 benzyna GW
piotrson jak samemu hehhe to uważaj!!!bo jak coś poknocisz to bedziesz szukał zaworów po silniku
Jak masz wszystkie graty to do dzieła nie wiem ile tam masz rolek bo nie znam tego modelu mozesz miec tam jeszcze pompę wody ktora tez zaleca sie wymienic przy zmianie paska ale nie napisze nic wiecej bo tak jak pisałem wczesniej nie znam tego modelu 

Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Dzięki za odpowiedz chyba to zlece w warsztacie a pełny zestaw części jakie mam kupić dostałem od kolegi Jaksy na pw za co jeszcze raz dziękuje Jak widać to kolega Jaksa ma wiedzę co do modeli bardzo dużą I tego mu troche zazdroszczę
MI pozostaje sie jeszcze uczyć he he. A takie części są potrzebne do mazdy 626 2.0 benz.99r model GW 115kM.
1. Pasek rozrzadu
2. Rolke napinajacą
3. Rolke prowadzącą
4. Spręzynke napinacza
5. Pompę wody
6. Uszczelkę pokrywy zaworowej
7. Paski wielorowkowe alternatora oraz klimatyzacji.
Jak dajesz nową pompę , zalej nowy płyn do chłodnicy.
Tak robi sie fachowo......Pozdrawiam J
1. Pasek rozrzadu
2. Rolke napinajacą
3. Rolke prowadzącą
4. Spręzynke napinacza
5. Pompę wody
6. Uszczelkę pokrywy zaworowej
7. Paski wielorowkowe alternatora oraz klimatyzacji.
Jak dajesz nową pompę , zalej nowy płyn do chłodnicy.
Tak robi sie fachowo......Pozdrawiam J
Nie ma czego , wieloletnia praktyka robi swoje ( zawsze mozesz przyjsc na praktykipiotrson napisał(a):Jak widać to kolega Jaksa ma wiedzę co do modeli bardzo dużą I tego mu troche zazdroszczę

Eee tam, jest tutaj jeszcze paru kolegów znajacych temat , wszyscy nie mogą wiedziec wszystkiego – kazdy jest fachowcem swojej branzy.Redoo napisał(a):dobrze ze jest taki na tym forum
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):zawsze mozesz przyjsc na praktyki łoł chętnie zatrudnie kogoś
Myślę że kiedyś skorzystam z tej propozycji . Troche grzebałem w moich autach i byle gów... padło i już starałem sie naprawić i tak mi pozostało do dzisiaj , w miarę moich możliwości i wiedzy. Cieszy mnie fakt że jest wielu takich jak ja na forum a i takich fachowców jak kolega Jaksa też nie brakuje dzieki temu się uzupełniamy
A Ty nauczysz mnie opanowac maszyne ktorą masz w avatarzeRedoo napisał(a):to ja mam pomysł zróbmy spota tygodniowego u Jaksy na chacie

Od 3 dni stoi trzeci podnosnik wiec kogos do nauki mogę zatrudnićRiki napisał(a):Jarku ile osób potrzebujesz?

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):A Ty nauczysz mnie opanowac maszyne ktorą masz w avatarze
nie ma czego uczyc jak jezdziłes kiedys na rowerze to pordził bys sobie spokojnie to prawie to samo co rower górski tylko ma mniej przerzutek

Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Kiedys przejechałem sie CBR-ką ( jak dobrze pamietam ) ale to kiler ....... chyba nie dla mnie.Redoo napisał(a):nie ma czego uczyc
Strona 1 z 1