Brak mocy podczas jazdy GW 1,8 90km
Strona 1 z 1
Witam wszystkich bywalców tego forum
Chciałbym się pań i panów poradzić w kwestii 626 1,8 90km z gazem. Otóż od niedawna samochód przy jeździe powiedzmy 90 km/h przy dodaniu gazu nie przyspiesza, w tym samym czasie auto zaczyna drżeć, wrzucając na luz i wykonując przegazówkę silnik wchodzi normalnie na obroty i tak też z nich spada, a dalej jak sie jedzie na biegu objawy takie same, po paru kilometrach objaw mija i za pare kilometrów znów się pojawa. dodam że na gazie i na benzynie identycznie, Macie państwo jakiś pomysł co to może się dziać? za odpowiedzi serdeczne dzięki 
sprawdź podcisnienia i szczelność dolotu,
falują ci obroty na biegu jałowym?
Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
falują ci obroty na biegu jałowym?
Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
obroty nie falują, sprawdziłem wężyki i obudowę filtra, nigdzie nie dostaje lewo powietrza
na gazie przejechałem blisko 30 tysięcy., muszę pogadać z moim mechanikiem co to tych luzów. dzięki za podpowiedź
co się okazało to nie kwestia regulacji luzów, tylko hamulce w prawym przednim kole sie zapiekają, przez to samochodem trząsło i nie miał mocy, czeka mnie regeneracja, ale dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam 
Strona 1 z 1