24.10.1997 roczek silnik 1.8 z gazem zwykłym i jak to z autem za niewielkie pieniądze trzeba podinwestować
-filtry powietrza/oleju(Jeszcze niewymienione)/gazu/kabinowy
-olej GM (oplowsski 15w40)(Jeszcze niewymienione), nowy płyn chłodniczy i spryskiwaczy

-paski klinowe oba
-nowych bezpieczników trochę dla pewności
-nowe przewody JP158 janmora
-nowe świece Bosha
-Nowa uszczelka pokrywy zaworów
-Końcówki drążków kierowniczych RUV (Jeszcze niewymienione)
-2 opony zimowe przód z wymianą
Graty na 900 zł
Wszystko było by ok ale mam parę problemów, forum przetrzepuję ale przez to że czytam dokładnie trochę tego jest

1. Na przednim lewym kole mam trochę dziwny luz że po zdjętym kole mogę poruszać o jakieś 2-4mm całą tarczą i trochę to irytuje w czasie jaazdy jak czuję że koło chce odjechać...
2. Problem mam z instalacją el. bo poprzedni właściciel po spaleniu stacyjki trochę skrócił instalację... więc szukam jakiejś instrukcji do kabli w samochodzie (irytuje jazda z włączaniem przeciwmgielnych jako hamulec...) czy też klimatyzacja dmuchająca tylko na 4 prędkości...
3. Często dojeżdżając do skrzyżowania po prostu mi gaśnie albo przy redukcji szczególnie z 3>2 obroty spadają na dół i zdech
Jeśli macie jakieś pomysły będę wdzięczny za wszelką pomoc, i i ewentualne pytanie czy jest sens remontować silnik czy lepiej ściągnąć coś sprawnego z szwecji lub uk, ewentualnie czy jest możliwy swap na 2.0....

Dopisano 5 paź 2016, 20:37:
Ps. Kto mi może coś powiedzieć na temat Odmy bo parę osób mi mówiło że możliwe że mam problem z odmą i coś ją należało by przerobić