nie działa rozrusznik

Postprzez samael » 20 wrz 2016, 14:11

Witam

mam pewien problem w swojej mazdzie 626 98 rok , 115 km 2.0
jestem po naprawie alternatora ( spaliło się chyba w nim wszystko co mogło :) )
i teraz po tygodniu jazdy na nowym , naprawionym alternatorze , nie kręci rozrusznik
kostka w stacyjce wymieniona, rozrusznik sprawny – odpala z kabla (cienki) od akumulatora.
zastanawiam się czy miedzy stacyjka a rozrusznikiem jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie
czy spotkał się ktoś z takim problemem
czy wymiana wiązki elektrycznej
pozdrawiam
samael

Postprzez hak64 » 20 wrz 2016, 16:29

Powinien być bezpiecznik. Sprawdź też wszystkie połączenia kabli nadrodze akumulator – stacyjka – rozrusznik. Meże wystarczy dogiąć piny, przeczyścić styki.
Forumowicz

Od: 26 gru 2015, 10:08
Auto: Mercedes 300SE

Postprzez samael » 20 wrz 2016, 17:41

tylko gdzie jest ten bezpiecznik miedzy kostką a rozrusznikiem na fuse box nie ma , nic o rozruszniku , sprawdzałem kontrolką cienki kabel od rozrusznika i miedzy aku a rozrusznikiem nie ma prądu

dziś sprawdzałem:
bezpieczniki w kabinie samochodu wszystkie sprawne
napięcie na cienkim kablu połowa tego co ma akumulator
w manualu do tego samochodu widnieje ze powinien być bezpiecznik w miejscu nr.10 ale jest sparwny
nad pedałem sprzęgła powinna byc cykajace cos tam , nie pamiętam co , w fuse box powinien być podpięty tylko nie ma tego przekaźnika( co opisuje manual )w nim i potem do rozrusznika.
jestem w kropce jak to wybadać
chyba ze jest ktoś z okolic Radomia i wskaże naprane dobrego elektyka , bo cholera wśród znajomych jak tylko mówię o elektryku każdy się śmieje
samael