Witam. Mam madzie 626 gf 2001r 2.0 115km
Wczoraj wymieniłem filtr paliwa. Dopiero dzisiaj odpaliłem . Zapał długo i ciężko chodzi. O jeździe raczej nie ma mowy. Do tego pali się cheek engine po chwile zaczyna migać. Jakie widzicie przyczyny? Pozdro
Gf problem po zmianie filtra paliwa
Strona 1 z 1
Jeżeli dobrze pamiętam to na filtrze są strzałki, które pokazują kierunek przepływu paliwa. Dobrze zamontowałeś filtr ?
Po prawdzie nie patrzyłem na strzałki tylko na budowę. Zakładałem kapturkiem w dół jak stary. Odweotnie by nie wszedł. Dla pewności sprawdze po pracy i dam znać.
Dopisano 29 lut 2016, 17:14:
Sprawdziłem i wszystko jest ok. Z wężyków nie cieknie, na górze filtra pisze ,,OUT", kostki od filtra powietrza powczepiane. Tak jak przedtem jest słaby. Jak go przegazowałem to kontrolka ze świecącej zrobiła się migająca i obroty wzrosły.
Jest możliwość, że po zaciągnięciu powietrza przy zapalaniu check wykrył błąd ale pozwolił na kontynuacje pracy z mniejszą mocą? Jeśli tak to jak to skasować?
Odłączyłem i podłączyłem aku check zniknął a le słaba moc została.
Dopisano 29 lut 2016, 17:14:
Sprawdziłem i wszystko jest ok. Z wężyków nie cieknie, na górze filtra pisze ,,OUT", kostki od filtra powietrza powczepiane. Tak jak przedtem jest słaby. Jak go przegazowałem to kontrolka ze świecącej zrobiła się migająca i obroty wzrosły.
Jest możliwość, że po zaciągnięciu powietrza przy zapalaniu check wykrył błąd ale pozwolił na kontynuacje pracy z mniejszą mocą? Jeśli tak to jak to skasować?
Odłączyłem i podłączyłem aku check zniknął a le słaba moc została.
- Od: 23 mar 2012, 12:29
- Auto: Mazda 626 2.0 typ GF
115KM 2001r.
Trzy rzeczy przychodzą mi do głowy.
1. kiepski filtr (mała przepustowość)
2. nadal zapowietrzony układ
3. jak przy montażu odłączałeś jakieś wężyki, kostki coś źle zmontowałeś.
Reset kompa to odłączenie aku i przytrzymanie wciśniętego pedału hamulca przez min 30 s.
1. kiepski filtr (mała przepustowość)
2. nadal zapowietrzony układ
3. jak przy montażu odłączałeś jakieś wężyki, kostki coś źle zmontowałeś.
Reset kompa to odłączenie aku i przytrzymanie wciśniętego pedału hamulca przez min 30 s.
Strona 1 z 1