Rodacy;) posiadam taki problem, że nie działa w mojej Madzi klima. Sprawa wygląda tak, że czynnik w układzie jest, sprawdziłem to poprzez wciśnięcie zaworu. Po wciśnięciu z wielkim impetem czynnik wystrzelił
Mazda 626 gf 2.0 98r. Nie dziala klimatyzacj.
Strona 1 z 1
Witam wszystkich
.
Rodacy;) posiadam taki problem, że nie działa w mojej Madzi klima. Sprawa wygląda tak, że czynnik w układzie jest, sprawdziłem to poprzez wciśnięcie zaworu. Po wciśnięciu z wielkim impetem czynnik wystrzelił
. Zauważyłem, że po wciśnięciu A/C nic się nie załącza ani wiatrak klimy ani sprężarka. Więc następny krok jaki podjąłem były bezpieczniki w kabinie jak i te pod maska i wszystko ok. Wiec co moze dolegać? Miał ktoś z was ze swoją Madzią takie przeboje? Czekam na jakies pomysły. 
- Od: 7 paź 2014, 03:30
- Auto: Mazda 626 GF HB. 2.0 v16 DOHC. 1998 +LPG
To że czynnik "wystrzelił" nie oznacza, że jest go odpowiednio dużo. Zbyt małe ciśnienie w układnie spowoduje, że nie załączy się sprężarka. Jak dla mnie serwis klimy.
Część. Wiesz z tego co pamietam na samym poczatku przygody z Mazda Klima po zakupie przestała działać i okazało sie że osuszacz czy skraplacz był przeżarty i czynnik uciekł i układ był 100% pusty a sprężarka i wiatrak Klimy mimo wszystko po załączeniu działał. Moze w tych modelach czynnik nie wpływa na prace osprzętu ?
- Od: 7 paź 2014, 03:30
- Auto: Mazda 626 GF HB. 2.0 v16 DOHC. 1998 +LPG
Mi przezarlo osuszacz w ubieglym roku, czynnik uciekl i sprezarka sie nie zalaczala. Naprawione i dzialalo. A obecnie klima sie zalacza i tylko tyle. Chlodu brak. Znowu trzeba zawitac do serwisu..
Strona 1 z 1