Witam,
Czy taka zmiana oleju nie zaszkodzi mu jeszcze bardziej. Auto ma przebieg 290 tys. km od nowości na pelnym syntetyku 5w30 castrol. Terez myśle nad przejsciem na 10w60 castrol. Auto pobiera okolo 0,5 litra do 1 na 1500 km. rano zadymi jak jest zimny. jak rozmaialem z mechanikiem to powiedzial ze musze doszczelnić silnik. Wiec co o tym sadzicie czy taka zmianą doszczelnie? Czy jeszcze bardziej pogorsze sytuacje? zastanawialem się jeszcze nad srodkiem ceramizer lub stp stop smoke
Przejście z oleju 5w30 na 10w60.
Strona 1 z 1
to nie stary polonez, żebyś stosował takie zabiegi.
Zmiana oleju tylko bardziej dojedzie ci silnik. lepiej oddaj do magika, który dokładnie sprawdzi dlaczego ubywa ci tego oleju.
Zmiana oleju tylko bardziej dojedzie ci silnik. lepiej oddaj do magika, który dokładnie sprawdzi dlaczego ubywa ci tego oleju.
Chyba tych magikow najbardziej bym się bal, wymień olej i sprawdź jak będzie ze zużyciem wiele osób chętnie się dowie jaki będzie efekt
Olejem auta nie popsujesz o ile będzie on w silniku sprawdź moje ostatnie posty u jednego kolegi pisałem jak to u mnie było z olejem
Olejem auta nie popsujesz o ile będzie on w silniku sprawdź moje ostatnie posty u jednego kolegi pisałem jak to u mnie było z olejem
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Witam. Na Twoim miejscu przy takim przebiegu bym nie ryzykował takiego zabiegu. Może się to skończyć jego przedwczesnym zejściem. Co do oleju to ja bym zmienił ale w tej samej lepkości na Shell Helix Ultra. Ja na takim jeżdżę i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
- Od: 2 cze 2015, 12:41
- Auto: mazda rx-8
2005
Strona 1 z 1