słychać jakby takie "rrrrr"w silniku od 2tyś. obrotów na kazdym biegu. co yo może być?
Strona 1 z 1
witam... mam problem .. jak nadmieniłem właśnie chodzi o ten dzwięk. to zdarza sie cały czas od jakiegoś miesiąca
myślę ,że to zawory... ale stan oleju jest.. proszę o pomoc . moje auto to Mazda 626 GF 1.8 B przebieg ok 200tyś. rok prod. 2001
-
tomek8869
U mnie takie rrrr, a nie przepraszam rrrrr tez słychać przy określonej ilości obrotów, tylko że wiem że to tłumik

Raczej spotkać niedźwiedzicę, co straciła małe, niżeli głupiego z jego głupotą. Prz 17,12

tylko drobne wożę niżej
a jestem pewien teraz ze to dzwiek korbowodu... . cholera juz mnie na to bierze 
-
tomek8869
Dominator napisał(a):Zerknij na obejme rury wydechowej, tuż za kolektorem, może byc luzna
U mnie tak było – jarzmo było luźne i wystarczyło dokręcić
prywatny napisał(a):U mnie takie rrrr, a nie przepraszam rrrrr
Właśnie tak, a teraz jest cisza

-
miro62
u mnie – i z tego co słyszałem – "rrrr" bardzo często powoduje luźny zbiorniczek płynu od spryskiwaczy albo innych plastików w jego okolicy
2 lata z "rrrrrrrr" jeździłem i trafiłem w końcu do mechanika z taką mazdą i w 5 min. mi problem "rrrrrr" rozwiazał...
Mazda 626 GF 98r. 2.0 115KM
Spalanie średnie (ostatnie 20tyś Km – miasto 85% – trasa 15% – 11,47 L LPG)
Spalanie średnie (ostatnie 20tyś Km – miasto 85% – trasa 15% – 11,47 L LPG)
- Od: 4 kwi 2009, 01:06
- Auto: 626 GF, 99r. 2.0 115KM PB/LPG
Strona 1 z 1