Edit: Przeglądam allegro i zauważyłem taką pokrywę

www.mazdaspeed.pl
motylek322 napisał(a):Jeżeli moje podejrzenia są słuszne i olej cieknie z miejsca o którym pisałem, to robota prosta. Być może mylisz uszczelkę kapy ( pokrywy zaworów ) z uszczelką głowicy. Do jej wymiany faktycznie potrzeba fachowca a przynajmniej osoby obeznanej z tematem. Wklej zdjęcia silnika z tymi wyciekami to będzie łatwiej zdiagnozować.
Michalzdw napisał(a):Dobrze, że to ta uszczelka a nie pod głowicą. Trza będzie się z garażem pogodzić
Edit: A weź mi jeszcze doradź jak wyciągnąć świecę na której nie ma jak klucza zaczepić. Trzeba to robić od środka silnika czy po zdjęciu pokrywy będzie lepszy dostęp np. dla żabki
Michalzdw napisał(a):....A weź mi jeszcze doradź jak wyciągnąć świecę na której nie ma jak klucza zaczepić. Trzeba to robić od środka silnika czy po zdjęciu pokrywy będzie lepszy dostęp np. dla żabki
motylek322 napisał(a):Aż trudno uwierzyć, że świeca jest tak zaokrąglona, że nie można jej chwycić. Ktoś tam ładnie namieszał. Może jest krzywo wkręcona i z tej przyczyny klucz nie łapie. To by tłumaczyło wydmuchiwanie fajki. Bez zerknięcia na żywo boję się coś doradzać. Może spróbujesz jakimiś długimi szczypcami złapać świecę.
grzech_z napisał(a):A odpalałeś auto bez tej fajki i przykładałeś rękę do otworu
miro62 napisał(a):grzech_z napisał(a):A odpalałeś auto bez tej fajki i przykładałeś rękę do otworu
Nie polecałbym takiej próby bez uprzedniego włożenia starej świecy w fajkę i jej zmasowaniabo może się zaraz okazać że trzeba będzie wymienić cewkę wysokiego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6