Zacinajaca sie przepustnica 626 GF – brud, czyszczenie
1, 2
Witam. Podepnę się pod temat gdyż też będę czyścił.
Gdzieś na forum było napisane, że po tych zabiegach często wzrasta spalanie gdyż idzie inny skład mieszanki. Trzeba zrobić coś żeby auto zapamiętało nowe parametry i się przestawiło na nową jakość
Pytanie, jak to zrobić i co regulować (czym), żeby auto wróciło do niskiego spalania i działało poprawnie ?
Może byśmy tu wypisali, dla potomnych jak to wygląda i podpięli?
Dodam, że mam auto w gazie, czy po czyszczeniu powinienem jechać znów na ustawienie gazu ? Miałem przegląd gazu miesiąc temu, ale pewnie wszystko się rozreguluje, czy regulować po wyczyszczeniu na benzynie a potem przełączyć na gaz i ustawić sobie na nowo gaz ?
Gdzieś na forum było napisane, że po tych zabiegach często wzrasta spalanie gdyż idzie inny skład mieszanki. Trzeba zrobić coś żeby auto zapamiętało nowe parametry i się przestawiło na nową jakość
Pytanie, jak to zrobić i co regulować (czym), żeby auto wróciło do niskiego spalania i działało poprawnie ?
Może byśmy tu wypisali, dla potomnych jak to wygląda i podpięli?
Dodam, że mam auto w gazie, czy po czyszczeniu powinienem jechać znów na ustawienie gazu ? Miałem przegląd gazu miesiąc temu, ale pewnie wszystko się rozreguluje, czy regulować po wyczyszczeniu na benzynie a potem przełączyć na gaz i ustawić sobie na nowo gaz ?
- Od: 7 mar 2012, 14:08
- Auto: 626 GF liftback, 2.0 136 KM, 2001 r.
Przesadzasz. Nic się nie zmieni, oprócz tego, że nie będzie Ci się z rana gaz zacinał.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
A, to tylko Mietek, on tylko takie problemy ma, qrde...
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
jak nie wpadnie ci do glowy odkrecac TPS to raczej nic sie nei stanie – tylko pamietac ze przepustnica ma uszczelke ktora nalezy wymienic
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
1, 2