Instalacja sekwencyjna LPG do 2.0 FS 115KM 2000r
1, 2
dokladnie gaz ma 100 oktanow. u mnie nie odczuwam roznicy na gazie czy benie
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
mysle ze bede na pewno jeszcze dostrajał ale to dopiero jak wymienie kable wn bo nie wymienialem
narazie brak funduszy dobre kable to pewnie 320zł za same swiece ngk do gazu zawołali mi 60zł szt, tak wiec wstrzymałem sie. bo musiałbym 560zł tak wywalic a juz troche w nią wpompowałem. narazie wszystko dobrze, 10l gazu/100
:D:D:D wynik rewelacja no ale pewnie dla tego czuc różnice na gazie, jak mi podniesie dawke gazu moze bedzie miala lepsze zbieranie, no zobaczymy.
- Od: 22 kwi 2010, 14:30
- Auto: Mazda 626 2.0 Exclusive 115KM 2000r.
wolfek napisał(a):mysle ze bede na pewno jeszcze dostrajał ale to dopiero jak wymienie kable wn bo nie wymienialemnarazie brak funduszy dobre kable to pewnie 320zł za same swiece ngk do gazu zawołali mi 60zł szt, tak wiec wstrzymałem sie. bo musiałbym 560zł tak wywalic a juz troche w nią wpompowałem. narazie wszystko dobrze, 10l gazu/100
:D:D:D wynik rewelacja no ale pewnie dla tego czuc różnice na gazie, jak mi podniesie dawke gazu moze bedzie miala lepsze zbieranie, no zobaczymy.
podnoś koniecznie dawkę gazu. zeby autko nie cierpiało. co tam 0,5-1l więcej a w moim przypadku po dostrajaniu i podniesieniu dawki gazu o dziw praktycznie spalanie nie wzrosło..
Dla wszystkich, którzy mają problem z szarpaniem na gazie. Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej zacząć od wymiany świec i przewodów, potem regulacje doszukiwanie się przyczyn. Ja walczyłem z gazownikami około 5 miesięcy gdy moja Madzia szarpała podczas przyśpieszania na gazie. Mam GW 2001r z fs"em. Przeszedłem horror 5 miesięcy beznadziejnych regulacji, hamownia, oscyloskop i wiele innych. Gazownicy obwiniali mieszany tryb wtrysku(sekwencyjny i full group) Na benzynie jeździła pęknie a na gazie nie. Po pewnym czasie w akcie desperacji kupiłem nowe świece denso 220zł oraz przewody średniej klasy nipparts 240zł. Po wymianie poczułem się jak bym dostał dar od Boga, moja Mazda przestała szarpać na gazie :–))) . Na koniec dodam, że instalacja to KME Diego, reduktor Gold, wtryski Rail Horizon. Życzę wytrwałości i cierpliwości a nasze Mazdy będą doskonale pomykać na LPG.
- Od: 3 lis 2009, 18:58
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 FS 115km 2001
ja mam FS'a i założylem instalację BRC z tak zwaną otwartą pętlą sondy chodzi o to że przy maksymalnym dodaniu gazu wchodzi druga mapa wtrysku i autko po schamowaniu ma tyle samo koni co na BP
bardzo fajnie działa pali mi autko troche sporto teraz latem (cały czas klima) raczej miasto 12 lpg ale to niewazne przy okazji sprawdze sonde lambda ale generalnie jestem bardzo zadowolony z instalacji ;d mam gaz 1 miesiąc a za miesiąc 2400 sie zwróci za instalacje 
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
1, 2