aggio, skontaktuj się proszę z Jaksą.
601 323 626 chyba będzie prościej, nie sądzisz?
Uszkodzone popychacze
1, 2
Jedno jest pewne. ASO w Białymstoku i inny mechanik stwierdzili kiepską kompresję jak jest zimny. Czyli na 99% problem jes z zaworami. Możliwości teraz chyba są takie: luz, zacierająca się szklanka w gnieździe lub zawór. Tak czy tak trzeba dobrać się do głowicy.
- Od: 7 cze 2006, 15:33
- Auto: Premacy FS '02 asb pb/lpg
aggio no wlasnie nie napisalem tego wczoraj.Plytki wykluczaja hydraulike.Albo jedno albo dugie.To tak jakby zalozyc wielkie gaciory i na wierzch stringi
A szkoda Twojej kasy i czasu,smigaj do Jaksy i to napraw
A szkoda Twojej kasy i czasu,smigaj do Jaksy i to napraw
-
waldii
problem chyba rozwiązany. Głowica zdjęta. Na pewno nie ma tu żadnej hydrauliki. Brak luzu na zaworach wydechowych. Wypalone zawory wydechowe i gniazda. Prawdopodobnie te zawory i gniazda nie są przystosowane do jazdy na gazie (wyższa temperatura spalania). Zdeformowana przylga zaworu, brak okrągłości, brak dobrej kompresji. Na gazie przejechałem ok. 60000km. Ale może jakby wcześniej ktoś wpadł na pomysł sprawdzenia luzów to może nie musiałbym dzisiaj remontować głowicy. Prawdopodobnie z podpartymi zaworami przejachałem ok. 8000 km.
aggio napisał(a):Prawdopodobnie te zawory i gniazda nie są przystosowane do jazdy na gazie (wyższa temperatura spalania).
a ja bym obstawial za uboga mieszanke.Tempera spalania tez drastycznie wzrasta
-
waldii
nie ma takiej możliwości bo mam sekwencje i jak się rozreguluje to zaraz świeci się check engine od zabogatej albo ubogiej mieszanki. Robię wtedy szybko kalibrację i jest OK. Podobno ta moja głowica nie nadaje się do gazu. Jakby wstawić gniazda z węglików spiekanych wtedy OK i można długo i bezproblemowo śmigać na gazie. To tyle w teorii
Tylko, że to kosztuje ...
1, 2