Witam,
Jestem posiadaczem Mazdy 626GF z 2000r. z silniiem 1,9i i instalacją Koltec-Necam z reduktorem VG392. Na początku myślałem, że mam problem z sama instalacją, ale po sprawdzeniu w ten weekend okazało się, że to raczej nie jest problem instalacji gazowej. Wszystkie filtry czyste, świece i przewody ok.
Objawy: silnik nagrzany nie ważne czy jest aktualnie na benzynie czy na gazie, bieg jałowy, mocne wciśnięcie pedału gazu. W pierwszej chwili obroty spadają tak jakby się silnik dusił później już rosną. Na gazie czasami jeszcze szarpie jak przyspieszam od niskich obrotów.
Sprawdzałem jak chodzi przepustnica i wydaje się, że wszystko jest ok. Nie ma oporów, nie klinuje się. TPSa nie rozbierałem. Czy może to być źle ustawiony zapłon czy obstawialibyście coś innego ?
Pozdrawiam,
Lekkie szarpanie i duszenie się silnika
Strona 1 z 1
Dołączam się do pytania, mam ten sam problem, tyle że 2,0 115KM
Help
Help
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

W ogóle nie mam lpg, ale te same objawy
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

Jeśli problem jest też na benzynie to gazu bym narazie nie ruszał. Sprawdźcie sobie układ dolotowy bo może jest nieszczelny.
Mechanika (rozrządy, zawieszenia, wymiana przewodów hamulcowych, itp.itd.)
- Od: 24 sty 2008, 11:45
- Auto: Ave t25
Sprawdźcie przewody i świece, u mnie właśnie tu tkwił problem. Obejrzyjcie świece czy nie mają przebarwień a przewody czy nie mają śladów przebić na "fajkach". Spróbójcie dla sprawdzenia okręcić je grubo (2-3mm) izolacją na 5-6 cm od końca, u mnie do czasu otrzymania nowych przewodów pomogło.
- Od: 4 sie 2008, 22:41
- Auto: 626 GW '99 2.0 16v FS
POdjechałem do aso i podnieśli mi obroty.
Usługe wykonali za darmo. Nic nie czyścili ani nie naprawiali
Usługe wykonali za darmo. Nic nie czyścili ani nie naprawiali
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

r4obo napisał(a):Sprawdźcie przewody i świece, u mnie właśnie tu tkwił problem. Obejrzyjcie świece czy nie mają przebarwień a przewody czy nie mają śladów przebić na "fajkach". Spróbójcie dla sprawdzenia okręcić je grubo (2-3mm) izolacją na 5-6 cm od końca, u mnie do czasu otrzymania nowych przewodów pomogło.
świece i przewody sprawdzone. świece wykręcałem. przewody sprawdziłem wizulanie. nie są twarde ani popękane.
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
Skrzypek_na_dachu napisał(a):Jeśli problem jest też na benzynie to gazu bym narazie nie ruszał. Sprawdźcie sobie układ dolotowy bo może jest nieszczelny.
dolot szczelny. jakby był nieszczelny to by obroty pływały, a nie pływają
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
Strona 1 z 1