Demontaż podszybia

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez alezandra » 20 maja 2010, 13:16

Witam serdecznie.
Słuchajcie jak jest z możliwością zdjęcia plastikowego elementu pod szybą (tego gdzie jest schowany mechanizm wycieraczek).
Chciałam tam spojrzeć w celu oczyszczenia z różnych badziewi, które mogły się tam dostać przez te małe kratki. Zdjęłam wycieraczki i po prostu ten plastik jest chyba przyklejony do szyby...ale to nie możliwe bo musi być dostęp do mechanizmu wycieraczek! czy jest w ogóle sens takiej zabawy – czy tam może być dużo jakiegoś brudu? Ostatnio zdejmowałam nadkola i gra była warta świeczki bo na półeczce za plastikowym nadkolem była niezla piaskownica. Swoja drogą ok 20 spinek w jednym nadkolu <glupek2> – było ciekawie. Model Gf przed liftem

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 18 sty 2010, 10:17
Auto: 626 GF 2.0 '99 r.

Postprzez thy » 20 maja 2010, 13:59

Najciekawsze niespodzianki znajdziesz w puszce dmuchawy, przed chłodniczką klimy na filtrze kabinowym (o ile takowy posiadasz). Chcąc zachować czystość w dziwnych miejscach poszedłbym tym tropem :D
pozdrawiam,
thy
v8 lover
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 kwi 2008, 21:49
Auto: Lexus LS400
tatkowóz
.
Jazz 1.2 iDSI
dzieciowóz
.
było fajowe 626 ditd
silverlight beauty...

Postprzez alezandra » 20 maja 2010, 17:01

Dzięki thy. Temat filtra kabinowego był już obadany – wymiana i rzeczywiście trochę syfu tam było. Ale cały czas mnie intryguje to podszybie... :D
pozdrawiam
Początkujący

Postprzez robertss » 20 maja 2010, 22:15

Witam, ja ściągałem podszybie. Ta plastikowa listwa jest na kilku zatrzaskach, zapinkach. Najpierw odczepiaj listwę z brzegu, delikatnie podważaj te zapinki, u mnie schodziły z listwa, potem musiałem je oddzielać od niej , wkładać w otwory na podszybiu i na koniec dociskać listwę żeby zlożyć wszystko do kupy. Ta kratka na której zatrzymują sie śmieci jak dobrze pamiętam jest tez mocowana na 2 śruby. Co do czyszczenia, zwróć uwagę na przepływ wody, np wlej od góry i obserwuj w okolicach dolnej części nadkoli czy wylatuje bez oporów, jeśli tak to chyba nie ma sensu demontować podszybia
kupię webasto do DITD
Forumowicz

Od: 24 paź 2008, 13:41
Auto: 626 DITD

Postprzez alezandra » 21 maja 2010, 19:48

Dziękuje robertss za cenne wskazówki. :)
pozdrawiam
Początkujący