od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem ślicznej Madzi 626 GF wersja sedan. Jesteśmy na etapie wzajemnego poznawania, jednak już teraz wiem, że mojej Madzi do szczęścia brakuje m.in. działającego mechanizmu otwierania tylnej klapy.
Poprzedni właściciel autka, w celu zamontowania sprzętu grającego częściowo rozmontował mechanizm podnoszenia tylnej klapy. W efekcie tego – klapa trzyma się na dwóch ramionach i po otwarciu opada bezwładnie – domyślam się, że te egzemplarze "nie maja tego w standardzie"
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Czy któryś(aś) z szanownych forumowiczów/ forumowiczek, zechciał(a)by może zrobić kilka fotek temu cudnemu mechanizmowi i wkleić tu na forum, aby trochę ułatwić mi życie
Od środka ten mechanizm rozmontowany wygląda jakoś tak:

Poprzedni właściciel prawdopodobnie z powodu posiadania w bagażniku wartościowego sprzętu muzycznego (którego niestety nie pozostawił) wymontował także linkę otwierania klapy bagażnika. Prawdopodobnie również ktoś kiedyś uszkodził zamek próbując się dostać do środka, wiec jeśli ktoś ma takowe "na zbyciu", będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam