mam problem z dmuchawa – strasznie buczy przy wlaczaniu – maksymalnie mam wlaczona na polowe mocy bo jak wlacze na max to prawie nie slychac jak sie rozmawia w aucie tak glosno chodzi
auto dlugo stalo
czy ktos mial podobny problem?
trzeba wymieniac cala dmuchawe czy moze wystarczy cos przy niej pogrzebac?
domorosly mechanik da rade zrobic to samemu?
pozdrawiam
Buczenie dmuchawy
Strona 1 z 1
Może ktoś z właścicieli GF-ek rozwiązał ten problem buczenia i się pochwali
? a może ten typ tak ma? u mnie to samo na 4 biegu to jak by ciężarówa jechała 

Ten typ tak ma. Na biegu wyższym niż 1 buczy jak diabli. Rozbierałem dmuchawę, sprawdzałem czy nie ma w środku liści, nie było. Kolejna "urokliwa" przypadłość Madzi z którą należy się pogodzić. Może jakaś kombinacja z wymianą całego wentylatora coś by pomogła ale tego nie próbowałem. Mam wrażenie, ze za hałas odpowiada konstrukcja wiatraka. Ukształtowanie łopatek.
U mnie na pierwszych trzech biegach dmuchawy jest bardzo dobrze, włączając ostatni bieg jest juz troche głośniej, ale nie jest to jakoś bardzo uciążliwe. Jak cos pracuje na wysokich obrotach to musi byc słychać.. Mogło by byc jednak ciszej na 4 biegu
ale taka konstrukcja moze, i sa głośniejsze dmuchawy, nie tylko w starszych autach, mazda nie jest taka zla w tym względzie 
dominator7 wcześniej miałem też 626 tylko GD i tam nawet jak dmuchawa była na 4 biegu to dosłownie tylko pęd powietrza było słychać a tutaj jakoś dziwnie zobacze kiedyś jak u Ciebie to jest porównamy może na jakimś spocie kiedyś 
No wlasnie, nie chce zaśmiecac tematu, ale moze by jakiegoś spota walnać u nas, cos malo sie udzielasz
no sprawdzimy jak to jest, z tym ze choć konstrukcje mam taka sama dmuchawy to mam tuning, bo jakis holender próbował z tego climatronic zrobic, ale dmuchawe mozna normalnie kręcić 
Strona 1 z 1